Efter regn kommer sol...

Igår var inte bara en gråmulen dag utomhus, hela jag kände mig gråmulen. Natten hade arit äldigt lång, då Sebastian hade bestämt sig för att inte sova. Han snuttade, skrek och kräktes hela natten kändes det som, jag satt i sängen med amningskudden och lutade mig mot sänggaveln, så jag hade skapligt ont i ryggen när vi klev upp på morgonen. Det kändes som att: Jaha nu kommer det vara såhär jämnt, kommer aldrig mer att få sova liggandes.....allt kändes väldigt hopplöst. De senaste kvällarna har han varit lite kinkig och mest velat äta hela tiden, så när Tobias har kommit hem från jobbet så har han fått ta Sebastian och då somnar han nästan på en gång i famnen. Lilleman är dessutom lite snuvig så det bidrar säkert också till att han är lite kinkig.

Men så inatt, fick jag sova, kanske inte så sammanhängande men jag fick sova i allafall, så imorse kände jag mig utvilad, allt går så mycket lättare då. Så nu när Sebastian har legat i vagnen och sovit så har jag bäddat, hängt tvätt, vattnat blommor och lekt frisör med Alva.

Vi har köpt en snorsug.....den är superbra, vi invigde den nu på morgonen och ojojoj vad med snor det kan rymmas i en liten näsa. Den rekomenderar jag, vi köpte vår på
Apoteket: Otri baby heter den, på vissa barnaffärer finns: Näsfrida.



Update....

Nej, hinner inte det nu, lilleman har vaknat i sängen.....återkommer!!

Alva 5 år!!

Det var en solig höstdag för 5 år sedan Alva kom till världen, idag fyller hon " en hel hand ". Frukost och paket på sängen. Den present hon blev gladast över var att vi idag ska ner på stan och hon ska få ta hål i öronen och ha riktiga örhängen.

Sebastian äter och sover, han tycker att speldosan över skötbordet är riktigt intressant och kan ligga och titta på den länge.

                                

Växer och frodas.

Igår var vi till BVC och vägde och mätte. Lilleman växer ordentligt, han fick med beröm godkänt. Han hade gått upp till 2920 g på sex dagar. Inatt var vi upp tre gånger och bytte blöjor, fulla av både det ena och det andra. Så allt ätande ger resultat.
Han tycker om att ligga på skötbordet och lyssna på speldosan, han riktar all uppmärksamhet mot den när den spelar och låter.

Orolig natt.

Inatt hade Sebastian svårt att komma till ro, han blev aldrig riktigt nöjd när jag ammade honom, han försöker kanske få till lite mer mjölk i boobsen.
Igår när det regnade som mest tog vi en promenad med vagnen, det var skönt att få lite frisk luft efter två dagar inomhus......ska ta oss en sväng idag med. Idag ser det trevligare ut ute, solen skiner och det är sådär härligt hög höstluft. Ska bara ge lilleman lite mat, hör nu att han börjar knorra från babysittern.

Sebastian

Idag ramlade navelstumpen av på lilleman, eller Sebastian den store som Anton säger. sebastian betyder " Den store " .
I onsdags när sköterskan från BVC var här så vägde vi honom, när vi lämnade BB vägde han 2550 g och här hemma vägde han 2680 g, så all mat gör nytta.
Anton och Alva tycker så mycket om sin lillebror, de vill hjälpa till med blöjbyten och hålla honom i famnen.
Det går bra i skolan tycker Anton, de har börjat läsa lite grand, han bokstaverar alla möjliga ord som han hör och vill börja läsa en bok sa han nu ikväll, så det ska vi göra imorgon.
Alva tycker att det är roligt att skriva namn, idag gjorde hon en inbjudningslista och skrev namnen själv.

RSS 2.0