Halloj!!

Nu har det hänt mycket....eller ja, inte så mycket , men en del i alla fall. pappa/morfar har fått hem sin lilla kille på 9 veckor, hur söt som helst! Han är en blandning av Siberian Huskey och Jämthund....och är bara såååå söt. Än så länge har jag bara sett honom på kort, men jag tänkte att vi skulle ta oss en tur till Gåvan på lördag efter städningen.

Annika ringde igår, hon skulle vara hundvakt åt sin svärmors hund, som var lite skendräktig.....men när hon kom ut till Kållandsö tyckte hon att det lät så konstigt, funderade på om katten hade gjort illa sig, men det var två små valpar som hade kommit till världen.

Nu kallar jobbet!! Ha det gott, njut av snön, ut och åk pulka eller gör en snöängel.

Lördag med massor av snö.

Ja, när jag slog upp mina blå ( nej, de är faktiskt grönbruna, men blå låter finare ) såg jag att det vräkte ner snö utanför fönstret.....eller ja, det var min käre man som sa det, jag orkade inte se efter sj om jag ska vara helt ärlig. Jag låg mest och försökte förtränga att jag skulle gå upp och snart åka iväg till jobbet, känns som att jag är här jämnt!!

Igår var vi på revy, den var superbra!! Vilka underbara skådespelare vi har här i lilla Sala, det var massor med skratt, blandat med lite allvar i en perfekt kompott!
Vi skulle slå på stort och gå ut och äta innan.....det finns faktiskt lite restauranger att välja mellan. Akropolis hade jag varit på ett par dagar innan med min kära mor så det var inte jag så sugen på, men vi provade Lilla gömman.....men det visade sig att buffén började 19.00 och revyn 19.30, så det hann vi inte. Kinamat tänkte vi då....bra idé, men där satt det säkert 10-15 stycken och väntade på sin Take away, så vi hoppade det.......Det slutade med en kebabtallrik och en kebab med bröd på Liljas......haha, så typiskt oss, men, men det blev ju något att äta i alla fall.

Nu ska jag jobba, jobba, jobba!! Kram, kram!!



Älskade systrar!! Er kan man räkna med...:)

Ingen final...:(

Nej, det blir inget Skara för Adam i helgen. Annika har magsjuka och ett hiskeligt snöoväder är på väg in över vårt lilla land, eller ja, det skulle i alla fall komma en massa snö. Så Pappa kunde inte följa med ner och avrådda Adam från att åka själv, så nu får han sikta in sig på att åka ner i mars någon gång.

Då kanske jag oxå kan hänga på ...hoppas!!

KAREOKEFINAL!!!

Lille bror drar till Skara imorgon efter jobbet, han var med i en kareoketävling i höstas. Hon ringde idag och sa att han har gått till final!!! Så Adam och pappa åker dit imorgon, Annika och Peter har ordnat barnvakt så att det kan gå ner och heja på honom. Imorgon runt 22 ska jag hålla tummarna allt vad jag orkar......heja, heja, heja!!!


Tandläkaren väntar!!

 Snart ska jag till Kila och hämta Anton, sedan ska vi in till tandläkaren. Hans en tand har bestämt sig för att komma upp lossna,bakom den lilla mjölktanden och hur mycket vi än vickar och vickar så vill den inte så nu får vi se vad tandläkaren säger.....har försäkrat Anton att tandläkaren inte är farlig och att det inte kommer att göra ont.

Nu ska lilla tonåringen, jo det är Alva......vet inte vad det är för period hon har kommit in i....fasar för den riktiga tonåren om det är så här när hon är fyra, vi ska i alla fall göra oss i ordning.
Ha det gott!!


Kväll....snart dags för sängen!!

Japp, nu är det soffan nästa annhalt, sedan sängen, blev ingen yoga idag....oups!!

Kväll....snart dags för sängen!!

Japp, nu är det soffan nästa annhalt, sedan sängen, blev ingen yoga idag....oups!!

Skön kommentar!!

Vi har ju nu efter jul äntligen införskaffat oss en micro....så nu går det på 3 röda att göra gröt. I morse när vi sklle göra gröten så hade någon först vridit ner värmen så första försöket gick inte så bra, så när vi försökte andra gången och det hade plingat så säger Alva: Mamma....gröten har sprattlat!!  Det hade vällt över........hihi, vi har sprattelgröt...:)

Ny dag, nya äventyr!

Så var det måndag igen. Vi har haft en bra helg, i lördags var Anton på kalas, jag och Tobias städade. Jag körde ett yogapass, blev helt slut och somnade en timme på eftermiddagen, som ett barn.
På kvällen var vi på hotellet, maten var faktiskt god och det  var riktigt mysigt......fast jag var nykter hela kvällen, hade lovat at vara chaufför.
Man får en liten annan syn på alkohol när man går ut nykter.....det är verkligen så att där alkoholen går in där går vettet ut. Det var hur skönt som helst att vakna upp pigg och glad igår (låter som att jag annars super järnet varje helg, men så är det absolut inte )

Kram, kram!!

Melodikryss!!

Äntligen en lördag hemma....känns som att jag har jobbat eller varit på vift väldigt mång lördagar nu.
Men idag började jag morgonen med en god tallrik gröt, kaffe och Ring så spelar vi....och nu Melodikrysset, underbart!
Lillebror är också här han kom igår och höll Tobias sällskap igår, jag blev inringd till revyn igår, det fattades folk i servicegruppen.

Inspirerad av filmen Yesman.....säg ja till livet, och det stämmer så bra!! I pausen kom Kåke Eklund fram och frågade om jag, Emma och Adam vill vara med i sommar på Allsång i Heby igen!! Klart att vi vill.....men vad det blir får ni se om ni kommer till Hebyparken i sommar....:)

Ikväll ska jag Emma, jag och Sabina till hotellet och äta middag, det ska bli trevligt.

Kram och hej!!

Trollmama....

Ja då har det äntligen hänt!!
Lillasyster har gått och blivit med dator....och hon har börjat blogga igen......tjohooo!!!

Ni kommer till henne via länken här nere....Kram!!

Äntligen fredag!!

Ja, nu har jag hittat till min favvokanal....Rix Fm....tjoho!! Det finns inte många spärrar där, det är så underbart! Bästa på fredagar är väl ändå fredagsfräckisen...hihi även om Gert ibland inte har riktigt samma humor som de andra i studion. ( http://www.rixfm.com)




Håller tummarna för Annika och Peter att de får komma och titta på huset en gång till i helgen....ta på er era kritiska ögon....men jag tror inte att det är så illa.

Anton har precis gått till bussen, idag var det inga som helst problem med termobyxorna, Tobias satt här igår och svor lite när han inte fick i tråden i nålsögat......haha, dålig hålvana, får minsann öva lite mer.

Alva ville oxå sy igår, Anna-Belles strumpor ( dockan ) var trasiga ( eller inte ) men hon såg det, så det var bara att plocka fram nål och tråd, måste säga att hon var väldigt duktig, stack sig inte och ingen annan heller en enda gång. Sydde bara ihop hålet till foten i strumpan. Nu sitter hon i vardagsrummet och kikar på Bolibompa, ska snart slita mig härifrån och göra lite gröt.

RixFm.....tralalalala!!

En kopp kaffe, en flik med den nya favvosidan och en flik med RixFm....kan det bli bättre en torsdagsmorgon. Anton och Alva skuttade ( nästan ) självmant upp ur sängarna i morse.....som den 6-åring Anton är klädde han på sig utan knussel. Lite protest när han fick se att jag hade tagit fram förra årets termobyxor.....årets har fått en stooor reva ( ska sys....när tid och ork finnes...haha..)

Men efter lite övertalning så gick det hur bra som helst.

Nu hoppade lilltrollet upp i knät och ville mysa lite, men hon tog samtidigt upp katten Alice, hon ville inte kela med Alva så hon satte klorna i mina ben....ajaj!!

Emma kom precis ned, hon var här igår och kikade lite på film.....nu ska vi äta lite gröt.

Jag lovar att snart kommer det lite fler bilder.....tänkte jag skulle lägga upp lite från kusinträffen vi var på straxt efter jul.

Rosa och gröna skåp.

Ja, idag är det onsdag och här sitter jag med en underbar kopp kaffe....vår nya bryggare är suverän!! Anton gick till bussen för ca. 20 minuter sedan och Alva sitter här och rotar runt i gröna skåpet i köket. Det får mig att tänka tillbaka på mitt barndomshem....iköket hade vi ett Rosa skåp....inte så fint egentligen, målat i en skum gammelrosa färg, aldrig någon som målade om det. Vi trivdes med vårt Rosa skåp.

Ovanför skåpet satte mamma alltid upp våra teckningar och det stod en nästintill antik köksvåg på skåpet. I skåpet stod den lite finare porslinet, salladsskålar och vinglas.....tror att mamma alltid var nervös när vi var därinne och rotade.

Nu har vi oxå fått ett skåp i köket, men vårt är som sagt grönt. Det har hängt med sedan vi flyttade från Axrlsäng, köpte det av en jobbarkompis. På Axelsäng fick det stå i köket, men även om köket var relativt stort så kändes det som att det alltid var i vägen.

N'r vi sedan flyttade hit till Stampers så tänkte vi först göra oss av med skåpet, men det hängde med ändå.....först i vardagsrummet, men det var ingen inredningssuccé direkt, så tanken på att det skulle bort blev allt starkare. Men så en dag förra veckan när julen skulle ut så kom min man på den briljanta idén att vi skulle flytta skåpet in iköket, byrån i hallen i i vardagsrummet och kaninen ut i hallen......

Så nu pryder det fina skåpet sin plats i köket och jag är nervös varje gång någon av barnen öppnar vitrindelen och jag hör hur vinglasen skallrar.....men det är fint!!

Hoppas ni får en toppendag, nu ska jag surfa in på en ny favoritsida som jag kanske delar med mig av en dag.....;)

Förlovade i 9 år!!!

Det känns som om det var bara ett par år sedan som vi satt nere i källaren på Schweringatan och bytte ringar med varandra.Men det har gått 9 år.....wow!!


Såhär dukade vi upp efter att vi hade tagit en mysig dusch och lagt barnen. Först tänkte jag köpa lite vitt bubbel...men kom på att älsklingen min inte tycker om vitt, så det blev en liten flaska rött.....räckte precis till varsitt glas. ( vi ska ju upp till jobb imorgon).
Nu sitter jag och Alva här, hon vaknadeprecis så nu ska vi gå till sängs, jag ska läsa det nya numret av Topphälsa som damp ner i lådan idag.

Kram och godnatt!

Disney on ice Prinsessor.

Igår var det dags! KLockan 07.35 klev vi på bussen här i Sala mot Uppsala. Det var jag och Alva, Emma och Nea. Sedan tog vi tåget till Stockholm, det var inte bara vi som hade förväntansfulla små tjejer med oss......det var fler som hade siktet inställt på Globen.

Tunnelbanan kom nästan precis när vi kom ner till perrongen....känslan av lantis i stan kom över mig ett par gånger...hihi, vi fick fråga om hjälp ett par gånger, men till Globen kom vi, eller den stora vita bollen.

Tjejerna fick varsin trollstav och en hink med popcorn ( tack mormor! ) sedan var det bara att gå till våra platser, vi fick vänta i ca 30 minuter innan showen började, men det var inga problem, det var spännande att se hur globen fylldes av fler och fler.

Så var det äntligen dags!! Jag säger bara WOW!!! Jag börjar storböla.....ja, det är sant, det var så mäktigt, att se de vackra isdansarna och höra musiken....ojoj. Jag böjde mig fram och kikade på Emma.....jodå, det föll tårar även på hennes kind.
Hela första akten grät jag, Alva kröp upp i min famn, ibland blev hon lite rädd för ljudeffekterna och smällarna.

Showen var fantastisk, det blev en lyckad dag, tjejerna var superduktiga. Nea slocknade på bussen på väg hem till Sala. Alva gjorde sitt bästa för att inte slappna av, då hade hon oxå somnat på stört. Hon somnade i soffan efter ett bad när klockan var runt 21.00. Då hade vi varit igång sedan 06.15. Idag är det lite segt.

Nu ska vi ut i det vackra, men kalla januarivädret!! Kram på er!!

RSS 2.0