Måndag....ledig!!

Ja, nu är påsken över och det har ju gått riktigt bra. Ja, påskdagen är lite som i ett töcken för min del...haha, en kväll på hotellet kan verkligen ställa till det, men kul var det.

Påskafton började ju som sagt med äggletning, sedan kom Tobias lillasyster och hennes dotter Tindra och farmor och farfar och fikade lite. När de hade åkt hem for jag in till affären och shoppade lite påskmat....förberedelse...vad är det?? Sen kom klanen Hortans/Wickström (förlåt om det är felstavat) och Hortans/Pettersson och det blev påskmat och påsktårta för hela slanten.


Sedan korkade vi upp, eller i allafall Emma började smutta på en cider, jag skuttade in i duschen därefter Annika. Sen bar det iväg in till stan, tre snyggingar beredda att göra Sala osäkert hahaha, ja festen innan var jättekul, men sedan fick kvällen ett litet snöpligt slut när vakten nekade henne inträde, även fast både jag och Emma lovade att se efter vår lilla syster....men, men. Emma och jag gick efter lite tårar och snyft ialla fall in och röjde som f....n, för Annikas skull. Nu får Skara passa sig för snart kommer Emma och jag snart och gör stan osäker...hahahahaha.


Sedan kom söndagen....ja, jag låg först i sängen....sedan masade jag mig till duschen....sedan låg jag i soffan, åt lite smörgåsar, sov i soffan. Annika och Peter kom, jag var lite trevlig och satt vid köksbordet, sedan gick jag till soffan igen och dagen var nästan slut. Min älskade familj då, jo min käre man skjutsade barnen till en kompis, sedan röjde han lite i garaget, och hämtade barnen......usch lite dåligt samvete har jag, men å andra sidan har jag aldrig på våra snart 11 år tillsammans sovit bort en hel dag....någon gång måste vara den första. Och det var definitivt den sista....kändes ganska bortkastat....jag kan faktiskt ha kul utan promille i kroppen.....ni ska få se!!

Nu ska jag packa lite porslin, nu är det ju inte så långt kvar tills att vi flyttar.

Påskafton.

Frukosten avklarad, en sockerkaka i ugnen, barnen ivriga för att de vet att påskharen har varit här inatt. Vi ska alldeles strax gå ut och leta påskägg.

Alva gillar Linda Bengtzing, hon har en egen version av hennes melodifestivallåt: "cp-björnen... så ska det va!" Det ska ju vara : "Se mig hör mig, rör mig, hur svårt kan det va?" De första gångerna hon sjöng hade jag absolut ingen aning om vad hon sjöng, men till slut listade vi ut vad det var.....

Titta lite vårblommor!!

På eftermiddagen kommer familjen Hortans hit och äter lite påskmiddag, inget är riktigt planerat, vi ska handla lite senare....sedan ikväll ska systrarna Hortans ut och göra Sala osäkert....hahaha

Bildbevis kommer förhoppningsvis lite senare...

Långfredag, äggletning x2

Långfredagens morgon började med grötfrukost och hopp från köksbänken för att vara i bästa möjliga form när vi skulle bege oss till Örnstugan för äggletning.


Sedan gjorde vi slag i saken och efter vissa försök att slippa så gav Anton med sig och vi klippte honom med trimmern.


Efter dammsugning, dusch av strörre delen av familjen så bar det iväg......till Örnstugan och promenad till gruvan och ut i skogen......vad fanns det där?? Jo små ägg som barnen fick byta in till en godispåse. Sedan värmde vi oss framför elden och grillade lite korv, kallt var det, men roligt hade vi!!


Kalasdax!! Men Anton ville absolut inte följa med på Kalas, så jag och Alva åkte på kalas hos Linnéa som fyller sex år ( grattis, grattis!!) idag, medan Anton och Tobias åkte tillbaka in till stan och gjorde vad??? Jo letade ägg igen....hittade de några......
 Jajjamen!!

Nu har Tobias hastat in till stan på cykel, för att kolla på matchen mellan Leksand och Brynäs....Hejja Brynäs....nej ojoj jag menar Hejja Leksand!!....hihi
Jag och barnen ska poppa lite popcorn och kika på Let´s Dance, där håller jag på Tina och Tobbe!!
Ha det bra, kramelikram!!

Min lilla älsklings konstverk!

Anton har aldrig riktigt tyckt om att färglägga, liksom inte haft ro i kroppen att sitta still, förrän nu, nu sitter han länge och är väldigt noga. Resultatet blir riktigt bra, när jag var 5 år tror jag inte att jag kunde hålla mig innanför kanterna sådär bra! Puss puss min lilla prins.image19


Mätt och trött, samt dagens shopping...

Så här på skärtorsdagskvällen har vi ätit allt annat än påskmat, nämligen pizza....ojoj vad syndigt, jag vet, och det var faktiskt inte så gott, hade varit bättre med havregrynsgröt till och med.

Efter jobb och dagis idag åkte vi till Morgongåva och hälsade på morfar och tog en tur till Karlsson och fyndade lite skor och annat.
Vår lilla påskkärring har ännu inte farit iväg till Blåkulla, och jag tror att hon kommer att hålla sig hemma hela kvällen. Nu ska vi fortsätta med pysslet, Anton och Alva har tagit fram pennor och papper och ritar för fullt, Tobias sitter bredvid och gäspar, ja inte blir man så full av energi av Pizza, vi är utmärkta exempel på detta!!
Nu har lilla familjen från skara med vilda hoppjerkan Alexander kommit till Gåvan, de såg hela och rena, men väldigt förkylda ut.
Imorgon ska vi ut på äggletning och korvgrillning vid örnstugan, om det inte är snöstorm vill säga.

Skärtorsdag!!

Morgonen började 05.00 med kiss i sängen....nej inte jag eller Tobias det var ett av våra småtroll, sånt som händer. Trots detta så steg både jag och tobias upp med ett leende på läpparna, utanför fönstret sken solen, vad kan man då annat göra än att bli glad, även om termometern visade på - 6 grader.

Hopp in i  duschen, Anton hade bänkat sig framför TV:n med Pippi, Alva låg i en liten hög på toagolvet inlindad i en filt. Sedan åt jag och Alva gröt, Anton var inte hungrig, väntade till dagisfrukosten. Tobias hade bryggt kaffe, gott, gott!!

Alva ville sminka sig till påskkärring, bilder kommer lite senare.

Nu kallar arbetet, återkommer lite senare!!

Imorgon kommer de!!

.             Först blev jag lite ledsen när jag fick höra att lillasyster med familj kanske inte skulle komma upp i påsk, men nu ikväll så sa Annika att de kommer imorgon. Det är bra det, jag vill sniffa lite på

Alexander.
       Om du läser detta Annika, javisst kan vi ha lite påskmiddag här på lördag.                                                                       
     

Påskpyssel

Nu såhär inför stundande påskhelg så tänkte jag visa vad mina älsklingar har gjort på dagis.

                

Envisa ungar!!

Vår lilla Alva är en liten tjej med väldigt humör.....har hon bestämt sig för något så är det så. Tobias tog med henne på toaletten för att borsta tänderna, hon ville att jag skulle göra det...Tobias stod på sig, då ville Alva borsta själv, hon fick en chans att borsta själv, men gjorde det inte. Då borstade Tobias, under Alvas vilda protester. Sedan av med kläderna för att ta på blöjan, Alva gallskriker och hoppar upp och ned. Tii slut suckar Tobias och går ut från toaletten och stänger dörren. Alva sitter på golvet och tokskriker. Jag kommer in med Anton för att borsta hans tänder, då börjar Alva klä på sig sina kläder igen, för att jag ska hjälpa henne av med dem. Sedan vill hon att jag ska borsta tänderna igen. Sedan är hon nöjd.

Nu ligger Tobias, Alva och Anton uppe och läser saga, men Alva har varit ner till mig tre gånger och hämtat vatten, plockat ur sin en jacka ur byrån i hallen, hämtat en väska och hittat fyra fina stenar som hon nu sist hon var ner gömde för spökena i en schal.

Jag älskar mina små troll så mycket, de är helt underbara, fast ibland mitt uppe i ett tokskrikanfall  efter en lång arbetsdag kan det vara svårt att se hur underbart och givande det är med barn.

Mobiltelefoner!!

Ibland funderar jag över vissa människors hyfs....jag tycker så här: Om man går in i en butik och frågar om råd och mobilen ringer, visst kan jag svara, men be personen ringa tillbaka lite senare eftersom jag står och pratar. Icke...så resonerade inte en kund som var in till mig idag.
Jag svarar på hennes frågor och vi kommer fram till vad hon bör köpa...jag hämtar förpackningen...hennes telefon ringer, hon svarar och börjar prata....och prata...och prata, jag står där med min bipacksedel och väntar, och väntar. Hon pratar på, det låter inte som att det är speciellt brådskande heller. Efter ca 4-5 minuter avslutar hon samtalet och återgår till mig och min lilla bipacksedal och väntar på min fortsatta rådgivning.......gör man så??? Neej det tycker inte jag, jag gör bara inte det.

Söt liten historia

Jag känner att jag måste dela med mig av min son Anton...
Det var härom dagen hemma hos Antons farmor och farfar.  Anton och Felicia som är dagbarn hos farmor sitter på golvet i köket och spelar ett tärningsspel, Anton trummar otåligt med händerna på golvet och i knät...farfar frågar om Anton är nervös eller rastlös. Då svarar Felicia...nej han vill bara ha sex......(hahahaha) Hon menade ju tärningen såklart, men ojoj vad jag fick kämpa för att hålla mig för skratt.
Barn är helt underbara de säger verkligen det som kommer upp i huvudet.

Nu är jag igång!!

Som lillasyster Annika har tjatat, men till min förvåning så hade jag märkte jag redan startat en bloggsida, men inte varit så flitig användare....haha.
Men nu ska jag ta mig i kragen och blogga på, inte just precis nu, nu står jag på jobbet, men när jag kommer hem så lovar jag att jag återkommer...

RSS 2.0