Så var det över!

 Igår skulle vi ha haft dop för Sebastian, men vi fick ställa in, för jag åkte på magsjuka.....bläh!!
Idag känner jag mig mycket bättre, magen kurrar, men idag är det för att den är hungrig.
Sebastian hade feber och var oxå hängig igår, så nu är det bara att boka et nytt datum, den här gången ska vi försöka få dit den prästen som har döpt både Alva och Anton  och som även vigde mig och Tobias. Hon har varit sjukskriven, men jag pratade med henne för en stund sedan och jag skulle återkomma när jag hade ett datum.....håller tummarna!

Anton och Alva är hos Marinette och Kenneth och leker, Alva har varit där sedan i torsdags, nu börjar jag längta lite efter henne.

Jag viker tvätt och skrotar runt i mina sköna tofflor, ska snart ta mig en kopp té och fortsätta med tvätten.

En liten bild på en kille som inte vill sitta och slappna av i babysitten, utan vill fram och iväg!!                  

                      



5 månader idag!

Tänk vad tiden går fort, redan 5 månader har gått sedan Sebastian föddes. Från att vara ett litet paket som bara åt och sov till att vara en väldigt nyfiken, glad och pigg liten kille. Han pratar och vill vara med överallt, allra bäst är förstås när Anton eller Alva kommer och busar. Skötbordet är oxå en favoritplats, där hänger kaninen och tigern dem pratar han för fullt. När vi sitter vid matbordet och har lille S i knät så får vi passa tallriken eller koppen, annars kommer en liten hand och rycker dem till sig.

Pencillinen går för övrigt alldeles utmärkt att peta i den lille mannen, han sprattlar vilt med armarna när han ser sprutan komma och gapar glatt, det är ju bra så länge det är så, jag kommer ihåg när Anton var liten och skulle få Kåvepenin, vi fick sitta och hålla fast honom och tvinga ner medicinen som ganska snabbt spottades ut igen.
Nu ska vi ha en riktigt skön fredag, imorgon är det dop!

Sebastian  1 dygn     
Sebastian 5 månader









stora killen blir 5 månader idag!

0-57d33de4093d2cf9ac19abd09ac5203b.png

Kolla varifrån!

stora killen blir 5 månader idag!


Kulen....

Jag var ute en liten stund med Sebastian i vagnen, han har en dag då han inte vill sova.....brrrr vad kyligt det var ute! Fast termometern visar på 0 grader. Alva, Andreas, Nea och Anton åkte skridskor en stund, Alva gav upp efter 30 minuter då hon frös, kan ha varit för att hon fick gräva fram Anton ur snön som hade lagt sig på mage där det var som djupast. Då ryckte snälla lillasyster in och grävde fram både Anton, vantar och bollen. Hade det varit tvärt om tror jag att Alva hade fått klara sig själv upp ur snön.

Nu vill S ha lite mat, tjing, tjing!!


Öroninflammation!

Nu har jag varit på apoteket och hämtat Sebastians pencillin, febern är högre idag och han är gnälligare och tar sig för örat. Lille skrutt!!
Moster Annika med familj kommer nog inte upp på lördag, synd, synd.......men vi hoppas att de kommer upp en annan helg, annars kommer kanske vi ner på sportlovet....om vägarna är farbara....:)

Solig kram på er alla!!

Läkarbesök.

Var till läkaren med Sebastian på förmiddagen. Han lät bra i lungorna, men var lite röd i örat så hon skrev ut pencillin. Vi kan avvakta med att hämta ut den, för hon tyckte att han var ganska  oberörd ändå, men om febern stiger eller om han verkar få mer ont så kan vi hämta den imorgon eller torsdag.

Grattis grattis moster Annika som har fått jobb hela sommaren, det gillar vi!!

Nu ska jag hämta en liten pärla på dagis, lilleman får stanna hemma, jag menar han blir ju 5 månader här på fredag så det är på tiden att vi börjar öva honom på att vara ensam.......nej, nej, moster Emma är här så hon stannar här.

Ha en bra dag!!

Hostig.

Nu är vi inne på fjärde dagen med tjock hosta hos Sebastian, vi var nära att åka in till Västerås härom kvällen, men inne på 1177 tyckte de att vi kunde avvakta. Han äter ordentligt, verkar inte ha tungt att andas och jollrar på som vanligt. men det gör ont i mammahjärtat när jag hör hur han hostar, det vill liksom inte lossna riktigt, jag vill hjälpa honom att hosta upp.

Ska snart gå upp och sova och då somnar lilleman oxå, bredvid mig ammande, då bara myser han. Han sov faktiskt nästan en timme i sin egen säng nu ikväll, sedan vaknade han av hostan.

Idag var vi och hämtade dopklänningen i Västerås, den som min mormor sydde från ett mönster ifrån Hemmets journal 1962, och som sedan har broderat in namn och årtal på alla som döpts i den. Blir spännande att se om lilla godingen kommer i klänningen, Anton och Alva var lite mindre när vi hade dop för dem.

Kram och godnatt!

Snö, snö, snö!!

Räcker det inte nu? Var ska all snö ta vägen när den smälter, känns som om det kommer bli översvämning lite överallt om det ska fortsätta såhär. Och det kommer det att göra enligt de som kan väder.

Idag om en timma ungefär ska Alva köra vasaloppet här nere på torget, jag bara hoppas att Lennart kommer idag så att jag kan gå ut och heja!! De har spårat upp en bana på 150 meter och alla barn upp till 10 år får vara med och åka, så Anton hoppas att Tobias kan ställa om skidorna så att han oxå kan åka.

Lille S är dunderförkyld, han har ingen feber, men riktig tjock slemmig hosta, jag vill bara vara hemma och hålla min lilla pluring i famnen. Hoppas han snart blir bättre. Anton och Alva är oxå förkylda, så han har väl blivit smittad av dem.

Sockerdipp......

Nu har jag precis avslutat en orgie i Bravokola......som egentligen är tänkt för våra kunder, hoppsan!! Men när den första sega kolan har hamnat i magen så är suget efter mer såååå stort. Ändå har jag hållt mig väldigt bra dessa dagar, jag åt några förra lördagen när jag jobbade, och sedan har jag inte tagit någon förrän idag, fredag. Det började med att jag hittade en kola som var halv, då sa chefen att en del är halva......så den åt jag upp och sedan var det kört.

Så nu blir det ingen kola imorgon......även fast det är lördag.

Återigen, ha en underbar fredagkväll.......säger bara en sak: Solsidan!!

Phuhhh!!

Äntligen urpumpad, ja inte efter ett svettigt gympapass, men mina boobs är tömda. Lille S fick sitt sista mål innan jobbet halv nio och när jag vid 11 tänkte pumpa ur, så saknades en del till pumpen, den hade blivit kvar hemma...:(. Så T och S kom efter min lunch med den lilla gummiplutten och sedan kom en drös med kunder så halv tre då det gått sex timmar kunde jag smita iväg........gudomligt!!

Har inhandlat en overall, en tredelad dress med body, tröja och byxor samt en halskrage åt lille S, allt för 350 kr!! Jo ni läste rätt, jag har hittat en ny favvoaffär, en outlet mitt i Sala, lite rörigt, men oooooo så bra priser och fin kvalité......kan jag verkligen rekomendera!!

Ha en bra fredag.....myyys riktigt ordentligt!!

Tröööötttt

Ja ojoj vad trött jag är!! det känns som om jag snart somnar stående och det tror jag inte att Lennart uppskattar.....hihi.
Nu är det imorgon och lördag kvar av min lilla visit här på jobbet sedan går jag hem till min lille prins. Han är så go, ja, självklart är mina stora troll oxå underbara! Lille S brukar oftast somna vid mig i soffan när han ammar, om jag sedan försiktigt smyger över honom till Tobias när jag ska gå och borsta tänderna så vaknar han ganska ofta, och är kinkig, då går T med honom till badrummet där jag står och han skiner upp som en sol.....lille gubben.
När T har varit borta en hel dag på jobbet och kommer hem så skiner S oxå upp som en sol när han får se pappa. Anton och Alva gör honom oxå alldeles lycklig, det är så härligt att se.

Nu vill jag bara hem och sova, tror det blir en tidig kväll.

Mums!!

Nu sitter jag här mätt och belåten, semlan gick ner hur lätt som helst. Tror att det andra gillade dem oxå, Zeb fick äta upp en del av barnens rester.
När vi skulle göra iordning dem så tog Tobias över vispningen av grädden, när jag skulle ge Sebastian mat. När jag kommer itllbaka in i köket frågar jag lite fint om han har tänkt göra smör, för grädden var väldigt välvispad, nja sa Tobias, man ska väl kunna vända upp och ner på bunken??  Nej sa jag , det gäller marängsmet.

Men som sagt de gick ner i allafall, här får ni ett smakprov på hur det såg ut innan de blev uppätna.


Semmeldagen.

Ikväll får vi besök av Emma, pappa och Vanja och Sune, de kommer och äter semlor som Alva och jag bakade igår. Just nu sitter jag uppe hos Emma och lyssnar på Norah Jones, Come away with me. Den dansade jag och Tobias vår bröllopsvals till.
Alva är på dagis första dagen på nästan en vecka, så hon var lite tillbkadragen när vi kom till dagis. Men det blev bättre när jag sa att vi ska steka pankakor innan kören, så då blev det bra.

http://www.youtube.com/watch?v=-Bu7SMfAS0o

Lyssna och njut av Norah!!

GUUUULD!!!

Grattis Charlotte! Härligt med ett guld i OS. Själv började jag min OS-satsning nu ikväll, tänkte satsa på löpning, jag gick ut med en löprunda på ca 1,5 km.....joggade inte mer lunkade, men för att vara den första rundan på ett eller två år så är jag supernöjd. Något OS blir det nog inte heller, men jag gör det för min egen skull. Känslan som jag har i kroppen nu är helt underbar!

Idag har vi bakat semmelbullar, imorgon är det ju fettisdagen, då kommer Pappa, Emma och Vanja och Sune på kaffe och semla, mums!!

Vi tog även en sväng till Gåvan och lämnade en klänning till mamma som hon ska ha med ner till Annika imorgon. Tobias mår bättre, han var hemma idag från jobbet, med tanke på att allt han både drack och åt igår kom upp och att han sov nästan hela dagen så behövde han vila en dag.

Alva hostar fortfarande en del, men är feberfri i alla fall, men jag tror att hon får vara hemma från dagis imorgon ändå.
Anton ska vara med i småstjärnorna i skolan, han och Viktor ska dansa och Noah ska sjunga, Anton ville att jag skulle ringa till skolan för att fråga om han fick  ha sin rapparkeps på sig, men jag sa att han kan fråga fröken imorgon.

                                                        

Söndag

Det var nästan rätt bidrag som gick till final igår, tyckte att Orsa spelmän skulle ha gått direkt till Globen.
Vi hade en trevlig kväll, med Tacos och mycket bus. Lille S var inte trött, han var vaken och pladdrig ända till jag gick och lade mig vid elva.
En spännande natt med vaken skrikbebis, två karlar hemrumlandes från krogen runt tresnåret och en katt som startade inbrottslarmet.......det sammanslaget ger en natt med inte så mycket sömn. Tobias har fortfarande inte kommit upp och klockan är nu tio över elva.......ja vad ska man säga!

Nu väntar vi på att Tindra och Malin ska komma hem, sedan ska vi till lekparken och se om det går att åka pulka. Bästa att passa på när det är fint väder.

Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag!!

Lördag

Ja, då är det lördag igen! Lite ovanligt känns det att spendera den på jobbet, men det funkar. Lille S hade ätit av min urpumpade mjölk igår, när T gav honom ur flaska, då blev jag glad, han har vägrat annat än vatten ur flaska tidigare. Så nu ska här pumpas!!
A har ingen feber idag, hostar bara lite och det ser ut som att vi på eftermiddagen åker upp till Avesta och umgås lite med kusin Tindrda faster Malin och farbror Fredrik, vi ska äta Tacos, det lutade åt hemmagjord pizza från början, men Fredrikfick till slut igenom Tacos och det är ju oxå gott!!

Nu ska jag ta mig en kopp te och en banan, ha det bra!!

Hej kära vänner!

Ja, det har ju inte varit den bästa uppdateringen på den här sidan, men nu gör jag ett litet försök att återta kontakten med min blogg.
Tiden bara rusar fram när man har tre små troll hemma, eller två av dem är ju inte så små längre, men Sebastian är lilltrollet i familjen. Han har hunnit bli fyra och en halv månad, nu ligger han i babygymmet och är missnöjd. Tur att pappa Tobias kom in precis.
Jag jobbade en hel dag igår och ska jobba mellan ett och sex ikväll och sedan imorgon lördag. Emma på jobbet ligger just nu på en strand i Australien och softar och ska så göra till den 20 februari och då får lilla jag rycka in och jobba. När jag i december sa ja till att jobba lät det som en bra idé. För en kort sekund så glömde jag tydligen bort att jag hade en liten bebis och att han inte nu i februari skulle ha fått tänder och ett prydligt bordsskick så att han kan äta själv.......han ammar, nästan på heltid fortfarande.


Vi började i mitten av januari att introducera gröt, eller först provade vi ersättning i flaska, men lilla S blev bara superarg, så gröt fick det bli. Nu när vi har provat lite mer smakisar har vi konstatera att lilla S gillar gröt, banan, palsternacka och accepterar morot, men är inte helt nöjd med den purén. Potatis ratar han totalt, han låter när han äter potatis och grimaserar för att sedan bli ordentligt arg när vi trugar och trugar.

Igår första dagen gick superbra, var nog jag som tyckte att det var jobbigast, jag har skrivit in pumptider i vår tidbok på jobbet, jag vill ju hålla produktionen uppe även fast jag jobbar.

Alva har hög feber och låter skrällig i hostan, så vasaloppet på Fallets golfbana blir utan Alva i startfältet imorgon.
Anton har fått sitt första kärleksbrev, från en klasskompis, en stjärna på framsidan, inuti stod det Hej Anton, från Malin och ett hjärta......gulligt. Jag frågade Anton imorse om Malin var kär i honom, ja i mig, Noah, Viktor, och alla killar. Låter som jag när jag gick i ettan......haha, jag var ihop med Tomas och Fredrik......jojomen!!

RSS 2.0