Våren är på väg!

Imorse när jag öppnade dörren för att släppa ut katten, hörde jag hur vårfåglarna välkomnade våren. Solen sken från en nästintill molnfri himmel och det kändes som att solens strålar värmde lite. Då pirrade det till i magen och jag blev så glad, våren är ju underbar!!

Alva går i giftastankar, hon har ju berättat att hon är kär i Albin vår granne på Axelsäng, ibland vill hon pussa honom, idag sa hon att hon kanske kommer att gifta sig med honom......men sekunden efter sa hon att hon ville putta honom, för det får man göra med pojkar, och att han är otrevlig. Ja dessa känslor som går upp och ner, känner igen dem så väl...:)

Nu ska jag fortsätta på min kesosmörgås med skinka och min kopp té, hoppas att solen skiner på er oxå!!

Spännande middag...!

Ja, efter en hård arbetsdag kom jag hem och maten stod färdig på bordet, det är alltid trevligt. min käre man hade tagit vad han hade och det blev i det stora hela väldigt gott. Han hade panerat laxfiléer med hasselnötter som han först hade knäckt, till det serverades kokt ris och lite grönsaker. Sedan hade han gjort en yoghurtsås, men vi hade ingen turkisk yoghurt, bara vaniljyoghurt, så det hade han tagit och blandat i riven vitlök........nja, jag hoppade den såsen, men det var ju ett tappert försök iallafall...hihi.

På jobbet idag var det en kvinna som blev fullkomligt förälskad i min Poncho som en vän har stickat till mig. Jag trodde nästan att hon skulle krypa ner bredvid mig....haha.

Vi hörs en annan dag.....ha det bra!!

Recept!

Köttgryta med jordnötssting och pressad potatis.


500 g grytbitar
3 msk jordnötssmör (utan socker, Kung Markatta tex. )
3 msk soya
1 msk skånsk senap
1 msk olja
4 dl vatten
1 1/2 msk Maizena
1  1/2 dl grädde
3 morötter


Skär grytbitarna i mindre bitar, lägg dem sedan i en marinad gjord på jordnötssmör, soya och senap. Låt dra i minst 30 minuter.
Skala och koka potatis, dela gärna potatisen i mindre bitar så går det lite fortare.

Häll i köttet med marinaden i en gryta, låt det fräsa lite, häll sedan över vattnet och låt det koka i ca. 10 minuter, under tiden skalar du morötterna och skär dem i stavar.

Blanda ut Maizenan i lite vatten och häll det i grytan, låt det koka upp, därefter tillsätter du grädden samt morötterna. Låt det koka i minst 15 minuter.

När potatisen har kokat färdigt pressa den i en potatispress.

Servera grytan tillsammans med potatisen och en fräsch grönsallad toppad med lite fetaost och du har en riktig festmåltid, som även passar en måndag som denna.

 


Solen är underbar!!

Javisst är det härligt att se hur snön gnistrar när solens strålar träffar den. Synd bara att jag är instängd här på jobbet till klockan 16 idag......SUCK!!

Ikväll kommer Emma och tjejerna hem, vi ska äta lasagne och persikopaj....mums, och kika på melodifestivalen.....det är ungefär vad jag orkar med just nu.....hmmm undrar varför.....har inte känt igen mig själv den senaste tiden......VAD kan det bero på???

Tobias och barnen ska ta en tur till Hallstahammar idag och köpa en gungstol....Äntligen har jag hittat en gungstol till ett bra pris........tjohooo!!!

Kramar till er alla en underbar lördag som denna.

Risig...:(

Jaha....då var det det här med uppdatering av bloggen...ja, jag vet att den inte har varit så jättebra på sistonde. Men vad ska jag säga, jag är en kvinna med många järn i elden......va? Är jag, jo kanske ibland..ta idag till exempel. Vaknade, var ganska trött, hade inte sovit så bra, wrestling med Alva är inte att rekomendera om man önskar en god natts sömn, men, men, när hon blir 18 vill hon förmodligen inte ligga bredvid mamma någe mer.

Tillbaka till tråden, jag gjorde frukost till barnen, skalade morötter till Anton och packade hans gymnastikkläder, satte hans vantar i skotorken så de skulle vara någorlunda torra när han skulle till bussen. Vinka av Anton, gjorde minutgröt till Alva i micron, som det stod på paketet......slutade med minutgröt i hela micron.

Så det blev havregrynsgröt till Alva och yoghurt, müsli och té till mig. Sedan var jag nere......ville ingenting, tyckte synd om mig själv, känslan som jag hade i helgen att jag skulle med glädje ta ner julgardinerna var som bortblåst.
Men jag tog mig i kragen och började lite smått med att diska.
En liten promenad med Alvas Annabell i vagnen tog vi på förmiddagen.

Nu såhär på kvällskvisten kan jag med viss stolthet konstatera att jag inte är så pjåkig i alla fall. Julgardinerna är nere, tvättade, fönstrena är putsade ( insidan ) och dammade och de nya gardinerna är strukna och upphängda i köket, vardagsrummet, Antons rum, Alvas rum, hallen och i vårat sovrum.

Ja just det, på eftermiddagen blev det ju mellis med Anton och hans klasskompis Isabelle, sedan åkte de pulka och skridskor hela eftermiddagen.

När jag hade strykt och hängt upp de sista gardinerna däckade jag i soffan....musten tog slut. Men nu är jag nöjd!! Känner mig lite risig, ska ta mig ett par alvedon och slänga mig i soffan.....men jag är nöjd!!

Kram på er!!

RSS 2.0