Studiebesök.

Idag var jag och Alva och hälsade på Anton i hans förskoleklass, Alva börjar ute i Kila nästa höst, men hon tyckte att det skulle bli väldigt spännande att åka dit och hälsa på. Vi kom mitt i samlingen, sedan hade de jobbarstund och lite bakning. Imorgon ska de bjuda ettorna och tvåorna på påskbakelser efter påskpysslet. Alva fick oxå vara med och baka en rulltårta.

Vi var med hela dagen, så vi gick med och åt lunch och sedan var vi med på idrotten. Det var så roligt att se hur Anton tog hand om Alva, inte hela tiden, men han hade ett vakande öga på henne. Anton tyckte nog att det var lite spännande att vi var där och hälsade på, han visade sin fina kudde som han broderade, till Tobias.

För Alva kom dagens höjdpunkt när vi skulle åka hem, hon fick åka med ettbussen tillsammans med Anton och Noah, hon satt bredvid Anton och han hjälpte henne med bältet. Vid middagsbordet berättade hon att hon hade längtat lite efter mig på bussen, men att det hade gått bra.

Hemsida på G!!

Ja, nu är den på gång: Syskonen Hortans hemsida, vänta bara!!

Håll utkik så kommer snart upp en länk här på bloggen....

Nyklippt....

Ja, nu klippte jag mig även fast jag sa till mig själv härom dagen att jag inte skulle göra det den här månaden....money, money, money....:(  Jag blev nöjd, känner mig glad när jag tittar mig i spegeln, men ändå. Var det verkligen nördändigt?
JA!! det var det, så är det bara och Tobias har ju faktiskt köpt garageinredning....
Nästa månad kommer det att vara lite mer knapert, så då har jag absolut inte råd, så det är lika bra att ta tag i det på en gång, jag såg riktigt risig ut i håret med hemska tofsar bak i nacken.......så nu poff, bort med det gnagande samvetet....jag är ju nöjd!!

Telefonkö...

Ja, här sitter jag i försäkringskassans telefonkö......måste ändra min inkomst hos dem och ätr lite osäker på hur jag ska räkna....jag har nu plats 23 i kön..tjohoo!!

Igår var vi på Animas konsert, den var såå härlig. Alva och jag tog inträde och som tack för det fick vi fika gratis och bara välja och vraka ur den ENORMA kakbuffén, tack tjejer!!
Moster Emma sjöng solo flera gånger, den första låten hon sjöng, var Chukles och då somnade Alva...hihi.

Trött, trött, trött...

För tredje natten har jag sovit inte alls bra.....först och främst ränner jag upp på toaletten flera gånger på natten....och jag vet, det är självförvållat...hihi.
Inatt ringde lillebror vi tre och var på väg hem från Västerås i en partybuss, telefonen stod i laddaren vid Tobias sida, jag väste åt honom att svara......grymt, morr, jag ser inte sa han....sedan fick han upp telefonen och försökte svara, men han tryckte på fel knapp så den fortsatte ringa, väldigt vad en telefon låter högt när det är natt. Adam talade om att han var på väg hem till oss, för nycklarna hem till honom låg kvar i arbetsbyxorna. Det var helt okej, Tobias gick ner och låste upp.
Efter ca.10 minuter kommer han inramlandes genom dörren och försöker smyga in.....och kommer på den oerhört briljanta idén att spela upp och kika på det han hade spelat in med sin telefon under kvällens uppträdanden....återigen är jag förundrad över vad bra allting hörs när det är natt......jag uppskattade inte den lilla konserten....

Nu är det jobb som gäller idag, lite ont i huvudet och snuvig, men det ska nog gå bra ändå....

Hoppas ni har en bra lördag och jag håller tummarna att jag sover gott inatt....ska köpa mer honung, så jag kan dricka kamomillte med mjölk och honung innan jag sussar.

Ni ska bli storasyskon!!

Igår berättade vi för Anton och Alva att de ska få en lillasyster eller lillebror i höst. Anton röstade för en lillebror för då ska han sova i hans säng. De kom med lite namnförslag, Alva tyckte att en liten tjej skulle heta Anna och Anton tyckte att en kille skulle heta Jonatan.

Igårkväll sa Anton flera gånger att nu måste vi vara rädda om mammas mage, och imorse innan han gick till bussen kramade han magen och sa hejdå till bebisen.

Chefens sambo var in igår och gratulerade och tyckte att det var spännande, hon talade om att de hade både spjälsäng och vagn i kanonskick från deras yngste son som är sex år idag. Vi får väl se......snällt ändå.



Våra små skruttar som längtar till hösten nu!

Äntligen!!

Nu har jag talat om för chefen att vi  väntar barn....puh!! Igår eftermiddag var jag så nervös....varför vet jag inte, jag funderade fram och tillbaka på om jag skulle säga det eller inte. Till slut fick jag sådan hjärtklappning att jag trodde jag skulle svimma, så jag tog ett djupt andetag och talade om det. Det var inte så farligt, och nu är jag ju fast anställd så han kunde inte be mig sluta heller......

Igårkväll minglade jag och Emma på en liten butik här i Gallerian, åt snittar och drack bubbel, alkoholfritt givetvis. Emma shoppade två toppar, men jag och min beslutsångest kom inte överens så det blev inget. Men jag ska ju in till Västerås har jag tänkt och shoppa lite mammakläder här snart.

Sedan blev det ett dopp i Sala badhus, det var ju vuxensim, men även provapå dyk i bassängen så det var lite creapy....rätt som det var så simmade det två karlar under oss i bassängen.........hua!!

Jag ger er en liten bild på min älskade man som är en hejare på att steka pannkakor och grädda våfflor, det har vi som en liten torsdagstradition....hoppas solen skiner på er alla, ha en bra dag!

Här är mannen som gör sååå goa pannkakor och våfflor, varje torsdag

Idag är jag slö...

Jag bad Tobias gå upp med Anton och ge honom frukost imorse, jag hade ont i huvudet.....så jag gick inte upp förrän halv nio. Nu har jag ätit frukost och sitter här och surfar, känner mig slöare än slöast. Ute är det vitt...igen, våren har hamnat i underläge......men det är inte minusgrader i allafall, så det smälter nog snart.

Alva och jag ska till apoteket och hämta örondroppar till henne, nu sitter hon på golvet och lägger pussel.

Tobias ska börja förbereda i garaget, inredningen från Gladiator kommer på söndag, då ska väggarna vara målade. På vägen till Västerås i lördags sa han att han hade beställt inredning........morr, jag blev inte helt överlycklig, kände att vi har mycket annat att lägga pengar på, men, men, det här har han velat länge nu så det blir nog bra till slut.




Lite deprimerande...

Ja, så är det faktiskt, idag när vi skulle åka iväg och hämta barnen skulle jag ta på mig ett par jeans. Trode att jag skulle kunna ha dem, när jag väntade Anton och Alva kunde jag ha mina vanliga kläder fram till vecka 20, nu är jag i vecka 15 och jeansen sprack när jag tog på mig dem. Tobias låg i sängen och skrattade.....jag skrattade inte....

Filmen var kanonbra igår kväll, det blev: Män som hatar kvinnor, den kan jag verkligen rekomendera!!
Först var vi på vår favoritrestaurang i Västerås: Mongolian barbeque....mums!!

När vi hämtade Alva idag så hade hon haft ont i örat inatt, och det rinner lite ur högerörat, där hon fortfarande har rör, så jag ska ringa in och höra om vi behöver komma in och visa upp det och få droppar.

Löööördag!!

Japp idag är första lördagen på min trejobbarlördagperiod.......ojoj så spännande, men samtidigt lite tråkigt. Det innebär ju att jag kommer att missa Melodikrysset tre lördagar på raken, jag älskar att lösa melodikrysset....jo det är sant!!

Idag ska Anton och Alva på kalas, Tobias och jag ska ta en tur till Västerås och se någon film, har inte bestämt oss för vilken än, men det löser vi när vi kommer dit. För syster och bror är det in i dimman som gäller, ikväll är det 30 +.

Hoppas ni får en spännande lördag, ha det bra!

Tror det vänder nu.

Ja, det känns faktiskt lite bättre, humöret är lite mer upp än ner, visst mår jag illa, men det går att hantera. Imorse var jag till en god vän som gjorde ansiktsbehandling....ååååååh vad skönt det var, jag låg och toknjöt i 45 minuter. Den behandlingen kommer jag att unna mig igen. För den som vill kan ni få namn och telefonnummer till henne. Behandlingen med ansiktsmassage, dekolltagemassage och lite hårmasssage,  rengöring, peeling, mask och återfuktande kräm kostade 300......billigt!! Hade jag passerat vecka 16 hade jag fått en halvkroppsmassage och nackmassage oxå, då hade det kostat 375, fortfarande billigt..:)


Ännu en solig dag...:)

Ja, gårdagen var ju heeelt underbar, trots att jag faktiskt " slösade" bort 1 1/2 timme i sängen, blev sååå trött efter lunch att jag hoppade till kojs och slumrade lite, med ett öra vaket så jag kunde höra vad Alva pysslade med. Hon stökade omkring på Antons rum, åt lite banan och drack mjölk.

Jaa, vad händer idag då? Har ingen aning, jo ikväll ska jag ner till jobbet och mingla lite....med snittar och bubbel...joho då fint ska det vara. Det är premiär för ett nytt reklammagasin för Sala, Nolltvå 24 heter den . Men dagen innan är som ett oskrivet blad....eller det finns ju tvätt att vika och spår efter en grusig hund ligger på köksgolvet, så damsugaren får nog arbeta lite.

Ha en underbar solig dag, vi ska nog ut och njuta lite av den oxå!

Sol ute sol i sinne, men vi ska nog vara inne...

Oj, oj, där ploppade min poetiska ådra plötsligt fram, det är inte ofta...hihi.
Som jag sa igår så var jag och fick mina ögonfransar och bryn färgade, jag blev riktigt nöjd, ska försöka ta en liten bild sedan. Alva satt bredvid bänken och hängde över mig och var ganska förundrad av vad som hände, varför skulle jag måla på ögonen?

Igår när jag läste min mail blev jag såå ledsen.....vi tar det från början. I höstas skulle Anton och Tobias gå på en Monstertruck show här i Sala, det har Anton sett fram emot länge, samma dag som det skulle vara så ser jag att de har satt upp INSTÄLLT på skyltarna, så det blev inget av med det.....Anton blev lite besviken. Så i julklapp fick Anton biljetter till en Crossshow i Globen som skulle köras nästa helg. Anton, Tobias och farfar skulle åka, han har sett fram emot detta ända sedan jul.....så igår när jag öppnar mailen får jag se att showen är inställd......f***n. På grund av produktionstekniska problem så har marknadsföringen inte kommit igång som de hade räknat med, så de trodde inte att biljetterna skulle gå åt som de önskade, så nu blir det inte förrän nästa år. Jag blev såå ledsen, vi har inte sagt något till Anton än, tänkte försöka boka om, såg att det fanns en till show i Linköping i april


Idag är jag hemma med febrig Alva.

Trött, och illamående.......suck!

Ja, jag hade ju tänkt att det snart skulle gå över och vända till det bättre, så att jag mår toppen och tycker att livet leker, men jag är inte riktigt där än.

Idag är jag och Alva hemma, jag har ledig dag. Om en liten stund ska vi åka till en kompis som ska färga mina bryn och fransar....vill unna mig lite lyx känner jag. På fredag ska jag dir igen och få en ansiktsbehandling.....mmmmmm längtar lite.

Nu ska jag göra mig i ordning, sitter ju här i pyamasen fortfarande, ingen ordning alls.

Jag bjuder er ett litet monster!!


Ja just det!!

Vill ju bara tala om att jag tycker att HELT rätt låt vann i lördagens final av melodifestivalen!! Heja Marlena!!

Snart slutar jag!!

Ja, nu är det bara 20 minuter kvar innan jag får åka hem.....tjoho!! Hem till min lilla familj, som är lite halvrisig idag, åtminstone den minsta lilla grodan. Hon hade närmare 39 graders feber imorse, så jag ringde hem käre maken från Västerås, då jag är ensam med chefen på jobbet idag. Måndagar och tisdagar är vi bara två. Imorgon är min lediga dag, då ska Alva och jag leka med My little ponys, lovade jag för en stund sedan.

I helgen var jag tilll Heby och träffade mina underbara tjejer!! Sandra, Pella, Eva och Martina, tack för en superkväll, tiden bara flög iväg, jag hade gärna stannat mycket längre, men, men resten av familjen ville åka hem. Hoppas vi gör om det snart!! Förresten är det väl dags för mig att bjuda hem er.......jag ska bara klura lite på när....:)


Ingen fara....

Var upp till min lilla BM idag igen, nu kände hon efter ordentligt, den kändes alldeles lagom stor för att vara i den veckan jag är i.....phuh!

Jag hade redan målat upp bilder på hur framtiden med små tvillingar skulle kunna komma att bli, men nu kan jag andas ut.

Ikväll blir det soft kväll med avocadosallad och Let´s dance, med Anton och Alva, Tobias kör en hockeykväll med grabbarna.


Funderar.....

Jag var upp till min lilla BM idag, jag frågade ungefär när man börjar känna livmodern. Då började hon klämma och klämma. Jag har trott att den ska vara ca 10 cm under naveln nu i den veckan jag är i, först hittade hon ingen kant, men när hon flyttade händerna högre upp, nästan uppe vid naveln, då hittade hon den......oh gosh!!! Tänk om det ligger två därinne.........ojojoj. Nej nu ska jag inte börja att tänka på det, men hur lätt är det?

Som sagt, får snällt hålla mig till den 14 april.


Onsdag.......

Ja vilken underbar rubrik jag fick till där....haha, lämnar allt åt fantasin. Hur är det idag då?? Jo lite illamående, ingen magsjuka, men en liten ärta i magen.....tror faktiskt att jag kände lite fladder idag, det följdes inte av kurr i magten så jag är nästan helt säker. O så roligt!!

Idag händer ingenting speciellt, jobb förstås sedan hem och äta lite, funderar på om jag ska ta mig iväg till simhallen och simma lite......ja det tål att tänkas på.

Köpte en glans och skyddspray på Kicks idag......ojoj, nu luktar jag som värsta parfymeriet, tål knappt att vara i närheten av mig själv.

Ja, nej , nu ska jag väl återgå till det jag gjorde innan. Ha en underbar onsdag!!

Nämen hoppsan!!

Ja, som några uppmärksamma bloggläsare kanske har lagt märke till så har det ploppat upp en bebisräknare här på sidan. Jo det är så, i september så kommer det om allt går bra, är lite nojjig, en liten knodd till hos vår lilla familj. Jag har sagt att jag vill gärna ha tre barn, men tanken var kanske inte att det skulle bli nu.....men, men, sådana här små mirakel som det ju faktiskt är att vänta barn är det bara att ta emot när det händer.

Om någon är intresserad av hur jag mår så mår jag illa, konstant......bläh!! Trött, trött, trött, som inte blev bättre när jag provade postafen, då blev jag ännu tröttare. Anton och Alva funderar säkert varför mamma har så kort stubin och äter hela tiden...:) vi har inte berättat för dem än. Men senast igår kväll sa Anton att han vill ha en lillasyster eller lillebror, för då får han åka 13.00 buss varje dag.

Jag r i vecka 13 så det är ju ganska tidigt ännu, men nu börjar det rulla på. Bokade tid för ultraljud igår, som blir den 14 april, jag längtar.....tänk om magen bara är fylld med gas.....vad snopen jag skulle bli....haha, det får vi ta då.

Nu ska jag arbeta lite som man ju faktiskt bör göra när man ändå är på sin arbetsplats, tjingeling på er!!

Vilken start...

Sitter vid datorn imorse i lugn och ro.....då ringer lennart, chefen. min jobbarkompis har legat i magsjuka hela natten. Jag måste hoppa in och jobba. Snabbt in i duschen, på med kläder på Alva, ringa till dagis,  till fritids, till Tobias.
In med hunden i bilen, med Alva till dagis, med hunden till Adams lägenhet, kommer på att jag har glömt nyckeln, åker tillbaka hem.

Väl tillbaka vid lägenheten finns det inga parkeringar, så jag ställer mig vid utfarten, tänker att ingen ska väl ut precis nu, ut med hunden....hon bajsar på gräsmattan, ingen påse....in med hunden, hämta påse, ge mat och vatten, ut plocka bajs, tillbaka till bilen. Framför bilen står en arg man och pratar i telefon, jag är 15 minuter sen till jobbet, jag smyger in i bilen och kör därifrån, ber om ursäkt tyst för mig själv......

Nu är jag på jobbet och äter kesosmörgåsar. Till lunch blir det Thaimat, var inge sugen på matlådorna i frysen, hade förresten ingen tanke på dem heller.

Nu ska jag andas...ha en bra dag!!

Sköna söndag!

Sitter och lyssnar på svensktoppen, har precis tagit en ganska lång promenad med Saba som har sovit här inatt, Adams "lilla" hund.


Utanför fönstret snöar det, jag som hade hoppats på att våren skulle börja visa sig lite mer nu, idag är det ju 8 mars. Innan vi gick upp imorse låg jag i sängen och lyssnade på fågelkvitter, det var mysigt och jag föreställde mig en strålande sol och klarblå himmel, men istället var det grått och snö. Lite hoppfullt ändå att de små fåglarna gör sina försök till att kvittra in våren.

Ikväll ska jag och en kompis på teater, Cowgirls, det ska bli skoj, ha en bra dag!!

Hurra, hurra, hurra!!!

Idag för 22 år sedan föddes den fjärde lilla tösen, eller egentligen den tredje tösen, Adam var ju en liten gosse,  hos familjen Hortans, lilla Annika. Då var jag 7 år, och tyckte väl kanske inte riktigt att det var såå spännande med ett skrikande litet knyte som sedan växte upp och blev en riktig liten retsticka. Vi var nog inte sams många gånger under de första säg....12-15 åren, haha. Nej så illa var det väl ändå inte.

Nu har hon en egen liten familij och har flyttat ända ner till Skara, har sambo, liten knodd och en katt. Nu för ett par veckor sedan blev de desutom med hus, dit flyttar de i slutet på april, det ska bli så spännande.

Efter jobbet idag ska vi till Emma och fira både Annika och Emma, det blir smörgåstårta och drömtårta.....mums!!

Nu ska jag vara lite effektiv......

Ha en underbar lördag!


Städa, städa, varje fredag.....

Nej , det varierar faktiskt vilken dag i veckan vi städar på, men idag har jag plockat, damsugit och torkat golv. Ikväll kommer Annika och lilla famljen....äntligen!! Vi ska äta lite gott....vad vet jag inte, hade tänkt paprikapaj, men just nu är jag ABSOLUT inte sugen på det. Min matlust är väldigt bestämd nuförtiden......hmmm?? Varfördå......hihi.

Jag är sugen på sushi, det åt jag förra fredagen oxå....mums!

När Anton kommer hem ska vi ner en liten sväng på stan och möta lilla Skaraklanen och ta en fika, lite presenter kommer det oxå kanske att inhandlas, undrar vad de önskar sig ? Imorgon fyller Annika 22 och på tisdag fyller Emma 27.....Hurra, Hurra, Hurra, Hurra!!

Hej då!


Lite minnen...

Nu är det ju snart ett och ett halvt år sedan jag och Tobias gifte oss, här kommer lite bilder, från min andra möhippa och en fin bild som är tagen utanför lokalen där vi hade middagen efter vigseln.

                                                   

48 timmar....

Nu håller vi räkningen från klockan 13 igår, om det håller sig och inte kommer mera kräk eller så fram till 13 imorgon fredag, då är det fritt fram för besök!! Jag håller tummarna.

Anton ska precis gå till bussen, ska bara gå och ge honom en kram.......sådär nu är han på väg....nej nu kom han i n igen, han hade halkat på en isfläck. Lite lurigt nu när det har töat ett par dagar, nu har det frusit på igen och kommit lite fin snö.......halkvarning!

Anton tyckte inte att jag var rolig imorse, från halv sex låg han och försökte få upp mig och Alva, han ville inte gå ner själv. Han låg och vände och vred, suckade och pustade, frågade Alva säkert 25 gånger om hon ville följa med ner. Till slut gick vi ner, och gjorde frukost, Alva har druckit två glas Proviva och ätit två dubbelrån.

Jag är trött idag, känner inte för att göra någonting, annat än att krypa ner bredvid Alva som ligger under täcket i soffan, så det ska jag göra en stund så får vi se om inspirationen smyger sig på.

Ha en toppendag!!

Nu har magsjukan hittat hit.....bläh!!

Ja, idag är jag hemma med Alva som vaknade kvart över fem imorse och mådde illa. Jag sprang ner och hällde i mig 20 vitpepparkorn och hämtade hink, handesinfektion och desinfektion i sprayform.

Vill inte ge er alltför ingående detaljer, men nog är det magsjuka alltid, så typiskt när lllasyster med familj kommer upp från Skara idag, de stannar till söndag, så det är bara att hålla tummarna att resten av vår lilla familj klarar oss undan den här gången.

Fy bubblan!!

Ha en bra, dag.....

Vilken början på veckan....

När jag precis hade blivit klar med min frukost och står på toaletten i bara trosorna och ska till att sminka mig, ringer Camilla på mobilen och talar om att skolbussen har kört i diket. Inte den bussen som Anton var med på utan den tidiga turen, så Anton stod och väntade vid busshållplatsen. Jag ringde till skolan, där de sa att många föräldrar själva hade kört sina barn till skolan och sa att jag skulle komma med Anton så fort jag kunde, och slänger på mig smink och kläder.

När vi kommer till hållplatsen är den alldeles tom, inte en Anton eller något annat skolbarn heller. Då ringer jag till skolan igen, jodå, han sitter på samlingen tillsammans med sin klass. Hur han hade kommit dit har jag ingen aning om, men han var där hel och hållen i allafall......usch vad många tankar som hann börja snurra när Camilla sa att bussen hade kört i diket....

Nu håller jag tummarna för att resten av dagen artar sig till det bättre......jag ska göra mitt bästa...:)

RSS 2.0