Fair Life.

På lunchen var jag och shoppade lite presenter till 5-åringen som har kalas imorgon. Sedan var jag till FairLife och inhandlade eftermiddagens mellanmål....en härlig blåbärssmothie....mums!! Den står och väntar på mig i kylen.

Ikväll ska jag på klädvisning i Butik Fru fin, spännande, men just nu känner jag mig som en flodhäst så jag tänker inte prova något....haha. Hur kommer det inte att bli till sommaren.

Godmorgon lediga tisdag.

Eller ja, det är inte godmorgon, vi har varit uppe en stund, men jag skulle gärna ha legat kvar i sängen ett tag till. Jag är sååå trött. Ringde till barnmorskan och bokade in en tid, hon tyckte att jag skulle börja ta lite extra järn, så jag ska köpa blutsaft idag.

Undrar bara var det fina sommarvädret är som hade utlovats idag....kommer kanske senare framåt eftermiddagen.

Vi ska hämta Molly, Alvas kompis efter lunch, sedan kanske vi sår lite i våra små land....om jag hittar fiberduk som vi kan täcka med, än kan det ju vara lite kyligt på nätterna.

                                                   

Tandläkare.

På förmiddagen var jag till tandläkaren med Anton, han hade inte riktigt sett fram emot besöket, då vi var där sist fick han ju bedövning och drog ur en tand. Inte för att det var något fel på den men den nya tanden hade bestämt sig för att titta upp bakom den gamla, så den blev inte lös någon gång.
Idag skulle det röntgas, vilket inte var helt lätt, Anton hostade och hade lite svårt att bita ihop, det vet jag ju själv, att bita på den där kolossen kan ju få den minst kräsmagade att kasta upp.....

Tänderna var i superfint skick, det enda tandläkaren ville göra var att plasta Antons sexårständer för att skydda dem lite extra, han fick en tid idag vid två, så nu är det gjort.


Smått och gott!

Vilken helg! Igår var vi först på teater som kyrkisfröknarna hade ordnat, Nasse hittar en kudde. Det var fika och pyssel efter det, Anton ville inte pyssla först, men när vi hade åkt därifrån så sa han att pysslet var roligast.
En tur ner på stan där det inhandlades tatueringar och en korv med Pucko till lunch, sedan hem och ta ur tvätten ur maskinen och därefter en tur till morfar i gåvan.

 Morfars nya kärlek.....

Komomer ni ihåg att jag berättade om att jag ringde efter ambulans på jobbet förra helgen....nu i veckan så kom tjejen in med en liten blombukett som tack för hjälpen....jag blev alldeles rörd
                                                                                 
När vi kom till gåvan igår, var Anton lite trött, han vill alltid ha något över huvudet när han sover och det här var vad han hittade den här gången.....
    Sötnos.

En liten bild på Alva från kyrkis i fredags, när hon var Pippi:

Nej, nu ska jag ta mig en promenad med Saba, innan jag ska laga lite lunch, i eftermiddag ska vi på bio med mormor, på Petsson och Findus Glömligheter.

Grattis Tindra!!

Idag fyller Anton och Alvas kusin Tindra uppe i Avesta 3 år, hurra, hurra, hurra, hurra!!
                Klicka för stor bild                                                        
Vi ska ta oss en tur upp framåt kvällen när jag slutar, resten av helgen är nämligen fullbokad. Vi ska passa på att ta med oss sängen Kura som vi har till salu på Blocket, det är nämligen en familj från Falun som är intresserade. De hade tänkt att komma till Sala ikväll, men det blir ju lite närmare om de kommer till Avesta och tittar på den istället.

Idag har Alva piratfest på kyrkis, vi har inte några piratkläder, men hon är Pippi Långstrump, hon har ju en pappa som är pirat. När vi kom till kyrkis så hade kyrkisfröknarna gjort så fint, av en sängstomme hade de gjort ett piratskepp, döpt till Hoppetossa och en liten Herr Nilsson hade de oxå. Alva var lite tveksam när hon såg att alla andra var pirater, eller det fanns en katt bland alla pirater. Men när hon fick gå in med Sandra så gick det bra, de skulle få glass med strössel.

Anton gjorde sig i ordning i flygande fart och höll koll på klockan och konstaterade att han var ute i god tid.....men någon frukost orkade han inte med, för han hade varit i frysen och nallat köttbullar....buse!! Så blir det när jag ligger och drar mig, han gick upp med Tobias klockan fem.

Tänk vad lite sol och värme kan göra.

Allt känns så mycket roligare när solen lyser från en klarblå himmel, den gråa huva som det har känts som om jag har haft är borta. Om det hade varit gråmulet så tror jag att mina nyuppkomna skavsår på hälarna hade gjort mer ont.
jag tänkte nämligen imorse att jag skulle ta mina snygga låga svarta skor som jag köpte förra sommaren och som jag trodde att jag hade gått in, men när jag kom till jobet hade jag två blödande skavsår, ett på varje häl...:(

Klicka för att se nästa bild

Här är barnvagnen som vi köpte, visst är den fin! Det är en sittdel till den också, som är precis lika fräsch. Vi tycker att vi gjorde ett kap. I höst ska jag köpa till en skötväska och ett täcke och en liten kudde.

Huvudvärken borta!!

Jag gick till apoteket och investerade i en burk Tigebalsam. Det smörjde jag in över tinningarna, luktar som f*n, men det verkar som att det hjälper....bra!!
                                                                           Produktbild: Tiger Balsam Vit salva     SA  (förp: 19,4 g)

Underbara barn!!

Javisst!! Våra två små underverk, eller, ja de är inte så små längre men fortfarande lika underbara. Igår var vi till Västerås och handlade lite grjer till Alvas rum, det blev ett ord från IKEA, Lack och två små Mammutpallar, så hon kan sitta där och rita istället för i sängen. På Billiga Nisse hittade vi en sänghimmel för 40 kr med blommor och små dockor på.

Hon ville inte somna i sängen igår, hade svårt att komma till ro, medan Anton somnade nästa på en gång. Alva somnade med oss nere i soffan, sedan bar vi upp henne i sin säng, där sov hon till fem imorse, sedan vid sex tassade hon tillbaka till sin säng och sov till sju. Först hade hon smugit in till Anton och kikat lite på honom berättade hon för mig på väg till dagis.
Anton sov hela natten, med katterna och en hel hög med nallar som sällskap, vaknade imorse med ett stort leende på läpparna, det är så härligt!!

Igår köpte vi en ny rockring till dem och en cykelkorg till Alvas cykel, Anton fick en sorts gubbe med ett magnetiskt kort till som får gubben att gå från boll till gubbe/monster. Det är någon ny inneleksak, typ gogos, men lite mer avancerad ( läs dyr )

Jag hoppas att min huvudvärk snart ger sig, intar just nu en kopp kaffe och en banan.

Skoköpardags!!

Idag har dagen kommit som Alva har längtat efter, vi ska åka till Gåvan och köpa skor på Karlssons, när vi var där annadag påsk hittade hon ett par rosa springskor med glitter på som hon väldigt gärna ville ha. Så idag på vår lediga dag ska vi åka dit och handla och hälsa på morfar och Zeb oxå. Vi passar på att göra det nu på förmiddagen innan Anton slutar skolan.

Igår flyttade vi om på barnens rum, Alva fick tillbaka den bruna växasängen och jag flyttade om de andra möblerna, resultatet blev riktigt bra, det tyckte Alva med. Antons stora loftsäng monterade vi oxå ned, vi hade tänkt att sälja den, men vi upptäckte en stor spricka i ena benet ända uppifrån och ner till golvet, så den åker på tippen. Sedan flyttade vi på garderoben och skrivbordet och ställde in Tobias gamla 120 säng.
Han sov i sin säng hela natten, och hade gärna legat kvar en stund till i morse. När jag var nere och gjorde i ordning frukost var han kvar uppe och bäddade sin säng.

Vi var till Norberg igår och tittade på en barnvagn, en duovagn, Emmaljunga från 2005. Den var jättefin, så vi köpte den!! De som sålde den hade använt den till sin son och hade sparat vagnen till nästa barn, men då blev de tvillingar så det var bara att köpa tvillingvagn. De ville ha 2100 för den, men vi ( Tobias ) prutade ner den till 1900, det var ett superpris tycker jag.


Jag lämnar lite bilder från påskhelgens alla äventyr.

     

 

Underbart med vår!!

Ja, jag älskar våren!! Allt känns så nytt och hoppfullt, fågelkvitter och barnskratt, föräldrar som leker i lekparken....jaa och så pirret i magen, i min mage pirrar det ibland, ja just det....det ligger ju någon där.

Idag ringde jag amulansen här på jobbet. En ung tjej ramlade ihop på väg upp i rulltrappan, rätt fram pang!! Jag och hennes kompis hjälpte henne upp och jag frågade om hon ville komma in till oss och sätta oss en stund, för hon verkade kvickna till, men hennes ben bar inte så vi blev sittande i gången. Jag ringde 112 och efter ca 10 minuter kom två ambulansmän ( en man och en kvinna).
Hennes vän sa att hon precis hade börjat med en ny medicin, så det kan ju ha varit en biverkan, men hon hade inte ätit på länge heller, så det kan ju ha haft något med blodsockret att göra, men hon var helt borta, alldeles likblek och ögonen nästan snurrade runt .
Hon fick åka med in till lasarettet, jag hoppas verkligen att hon blir pigg. Jag skickar lite styrketankar till henne!!

Blocket är suveränt!

Igår satt jag och surfade runt och tittade efter lite mammakläder, var bland annat in på Lillamirakel och HM, de billigaste byxorna kostade 249 kr. Sedan kom jag på att jag kunde ju kika på Blocket en sväng oxå, och då var det en tjej i Västerås som hade lagt ut en annons med ett klädpaket för 400 kr. Jag tyckte att det såg bra ut och skrev till henne att jag skulle komma efter jobbet.

Väl framme i Västerås efter en del felkörningar hittade jag iallafall fram till rätt hus och fick en parkeringsplats på en gång. Hon hade en stor flyttkartong full med kläder, jag började fundera på om hon hade glömt en nolla i priset, ville hon ha 4000 för alltihop??

Jag kikade igenom kartongen lite snabbt, ville prova hemma i lugn och ro, flera av byxorna såg nästan oanvända ut och en klänning hade till och med prislappen kvar.
När jag kom hem och packade upp var jag alldeles förstummad, att hon ville sälja allt för bara 400, tackar, tackar!!

Det var fyra par jeans, en jeanskjol, ett par stuprörsbyxor, ett par svarta finbyxor, två par vita highwaterbyxor, två par mysbyxor, en mysdress, 5 linnen, tre skjortor, fyra toppar och tre amningströjor. Sedan ska Tobias hämta ett bälte som jag kan ha i bilen för att skydda magen lite, det låg i en annan kartong som hon hade glömt. Men allt detta för bara 400.....jag är fortfarande......jaa, lycklig!!

Nu är hemsidan klar!!

[webbdesign.jpg]

Tack Lena som är vår webmaster som har kämpat med vår sida. Resultatet blev toppen tycker jag, den som vill kika på sidan klickar bara på länken här till höger.



Ultraljud!!!

Idag var vi in på vårt första ultraljud....vi fick en återbesökstid i vecka 32 ( är i vecka 17 nu ), för att moderkakan låg lite lågt. Annars såg allt väldigt bra ut, två ben och armar och ett litet hjärta som slog som det skulle. Det var en vild liten krabat, ville inte ligga still, men vi fick några bilder som var bra.



Här är en som blev bäst, lilla krabat!!

Nya glasögon...:)

Ja, idag kom mina nya glasögon.....åååå jag tycker de är så snygga, och ja, jag ska lägga upp en bild på dem, men det får li när jag kommer hem. Det är lite starkare styrka på dessa, så jag är lite på lyset känns det som....haha gratis gravidfylla.....nja, inte så bra på jobbet kanske, men jag står mest framme vid disken och håller i mig och försöker le så mycket det bara går så världen runtom får gunga bäst den vill...

Nu har jag börjat inhandlingen inför påsken, godis till barnens påskägg, och nej moster det är faktiskt inte nötter, men det kan vi äta resten av året..;) å nu blev jag akut sugen på naturgodis bara därför....typiskt.
Efter jobbet ska jag till Åkrahallen, så ni andra som ska handla påskmat kan väl försöka göra det innan 18, så behöver vi inte trängas.......nja, det där tror jag inte på, förmodligen är det fler än jag som är ute i sista minuten, men det är bara att  ta ett djupt andetag och hålla höger.


Glad påsk på er!!

Sol, sol, sol!!!

Tog en liten promenad på lunchen och önskade att jag kunde stanna ute hela eftermiddagen. Är lite avis på min man och våra arn, de ska ta en tur till lekparken på eftermiddagen, medan jag jobbar...:(
Skönt ändå att det snart är lite långledigt, ledig fredag-tisdag. Hoppas att påsken lite varmare än i fjol.

På fredag ska vi till Anna och Patrik på förmiddagen och ha lite äggletning och grilla korv, sedan till Mamre på påsklunch/middag. Alltid trevligt att bli bortbjuden. På lördag kommer kanske lilla familjen Eriksson/Olsson en sväng, det var längesedan de var över så jag hoppas att de kommer!

Igår fyllde Tobias år, så jag var inne på fömiddagen, eller ja hela dagen var jag inne och städade och bakade, med avbrott för en liten tur till sopsorteringen. Anton och Alva hade kompisar hemma hela dagen och de hoppade studsmatta nästan hela tiden och klättrade lite i träd. Tårtan, bullarna och kakorna blev lyckade, det gick åt en hel del, vi hade fullt hus hela kvällen, jag älskar att ha besök!



Vilken liten solstråle!!



Pippitofsar och strumpor...

Alva har senaste tiden börjat hålla på med sitt hår en hel del, älskar att sätta upp i tofsar och med hårspännen. Jag får inte hjälpa till, hon kan själv!! Så tofsarna blir sådär härligt bulliga och ostyriga, men hon är envis.
Anton har fått för sig att han inte kan ta på sig strumporna själv, eller just nu har han en period där han inte kan något själv. Jag funderar på om det har att göra med att vi har berättat att de ska få ett litet syskon till hösten. Om han liksom inte vill bli stor, eller så.
Han frågade vid middagsbordet en kväll i förra veckan, lite oroligt om vi tänkte lämna honom ensam med bebisen mycket? Lilla gubben, eller nej han är inte så liten längre, men en ganska osäker herre.

Idag ska vi till ett par kompisar som för en månad sedan fick tvillingar, jag springer förpi Kapp Ahl på vägen hem....bebiskläder.....ÄLSKAR jag att shoppa!!

Soliga hälsningar till er som kikar in!

Jaa, vad ska jag säga...

Igår var en händelserik dag må jag säga....när jag kom cyklandes till jobet såg jag en man som blev tagen av polisen. De hade haft nykterhetskontroll och det slutade med att polisen tog hans bil och han fick åka med polisen. Inte så bra start på hans dag...

När klockan började närma sig halv sex och slutet på min jobbdag så ringer telefonen och chefen svarar, jag var helt bombsäker på att det var Tobias som ringde, brukar göra det vid den tiden när han står bland grytor och slevar, så jag tar telefon som Lennart ger mig och börjar sjunga...: Är du min man...? ( istället för : du är min man, med Helen Sjöholm )
Det är alldeles tyst i andra änden av telefonen....sedan säger en mansröst, som inte är Tobias.....öhhh, nej det tror jag inte...Hoppsan, bortgjord!!!
Det var en kund som hade varit in förra lördagen och kikat på bågar, han ville beställa hem en båge i en annan färg. Jag hade givit honom mitt visitkort och skrivit namn och nummer på bågarna, så det var därför han frågade specifikt efter mig....ojojoj, inte undra på att chefen fick en fundersam min när han hörde hur jag började sjunga......

På vägen hem hade det hänt en olycka i rondellen utanför Gallerian, och sedan var syster Emma och jag på quizz på kvällen.....
Som sagt en händelserik dag, nu ska jag snart gå och hugga in på min Magnum som väntar på mig....MUMS!!!

RSS 2.0