Snuvig Alva

Alva har haft feber och varit ganska förkyld sedan i fredags, så idag är hon och pappa hemma. Anton blev glad för nu kan han åka 13 bussen hem.
 När vi låg hela familjen i sängen imorse, låg Alva och snorade och drog efter andan, hon var riktigt täppt....Anton sa: - Alva sluta...du är ju täppt....
Alva svarade: - Mamma säg till Anton...han säger att jag är knäpp....hihi, trollungar.

Jag känner mig lite hängig, men är på jobbet, hoppas att det inte blir värre, ska dra med Adam till gymet efter jobbet.

Ha det bra i vinterstormen!!

Klipptid!!

Idag ska jag till frisören (Hårateljen ) vid lunch....skönt att bli av med krullet....sedan halv fem så kommer familjen hit till Gallerian, då har Alva tid på Nikita. hon har velat gå till "sören" länge nu, tog tid innan jag förstod att hon ville till Frisören. Farmor Vanjas granne heter nämligen Sören och honom brukar vi träffa ibland, men jag förstod inte varför hon ville till honom....hihi.

Idag är Alva på kyrkis, de skulle vara utklädda ( om de ville ) Alva är prinsessa. När jag lämnade henne så såg vi både clowner, en igelkott och Pippi Långstrump, det blir säkert en rolig förmiddag på kyrkis. De skulle äta glass och maränger....mums!!

Ikväll är det Idol och pizza....funderar på att köpa hem en flaska rött oxå....det var länge sedan.

Ha det gott!!

Lämna gärna en kommentar om du är inne och läser....Kram!!

Recept igen!!

Nu kommer receptet på kycklinggrytan igen.....det hade smygit sig in ett litet fel....men nu är det komplett!!





6 portioner
Tid: ca 40 minuter
* 2 st lökar (lagom stora)
 *1 st palsternacka
*ca 300 g kålrot
*ca 800 g kycklingfile
*50 g smör
* 4-5 msk vitvinsvinäger med lemon smak (alternativ vitvinsvinäger med lite pressad citron)
*grillkrydda
 *ca 300 g riven ost
 * ca 100 g ingefära

Hacka löken, tärna palsternacakan och kålroten. Stek allt tillsammans tills kålroten är lite mjuka. Tillsätt skurna kyckling bitar (och lite mera smör, om det behövs). Riv i ingefäran. När kycklingen är stekt tillsätter du vitvinsvinäger och sedan grillkrydda tills du tycker att det smakar lagom salt. Häll i all ost och rör ihop maten tills osten smält.
Servera den med ris.

Klipp på youtube.....

Japp....nu är jag nästan kändis...;) Adam har lagt upp filmerna från när vi sjöng på torget. Det är första gången jag hör mig själv sjunga.....inte roligt första gången, men nu är det helt OK. Klicka bara på länken....YouTube....här i länklistan.

Jag vet att inom mig bor en sångfågel.....hon vill ut och sjunga lite mer!!

Frukosttips!!

Mumsig frukost för den som inte har så mycket tid på morgonen:

1 Banan
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta hallon
2 dl yoghurt

Mixa, häll upp och drick med sugrör.

Anton och Alvas special:
2 Wasa knäcke mackor med lite Bregott och 1 msk frön ( solros och pumpa hade vi )

Smaklig spis!!

Jag och Alva har precis ätit denna frukost och nu är vi fulla med energi!!

Vintermåndag....

När jag följde med Anton till bussen imorse, bet kylan ordentligt i kinderna och täckbyxorna åkte på utan protester....:) Alva låg inbäddad i två gosiga filtar i soffan och tittade på Bolibompa, när jag kom tillbaka så åt vi frukost. Nu står lilla hjärtat här bredvid och tjatar att hon inte vet vad hon ska ha för kläder på sig idag.....

Igår åkte vi skridskor i ishallen, det var egentligen prova på för att börja på hockeyträning.....men vi kom fram till att vi kommer att åka när det är öppet för allmänheten.......ska man vara med i ett lag är det VÄLDIGT mycket som ska inhandlas.....dyrt.....hockey toppar listan på dyra sporter. Skulle det bli som med fotbollen så tröttnar Anton efter några träningar. Han är ju ändå bara sex år, han måste inte bestämma sig för något än.

På tisdag ska vi på innebandyträning.....om han tycker det är roligt så köper vi klubba och skyddsglasögon, känns mer överkomligt än hockeyutrustning.

Trött, trött är jag idag, skulle gärna ligga kvar i sängen....ska gå ner och ta en påtår......KRAAAM!!!!

Försöker lägga in lite bilder, men sladden till kameran har ju en viss lite Zingo.......tuggat på förut och nu är den helt av. Minneskortet och datorn kommer inte överens så jag får inte in bilderna......någon som har något tips??

Smaskigt recept!!

6 portioner
Tid: ca 40 minuter
* 2 st lökar (lagom stora)
*1 st palsternacka
*ca 300 g kålrot *ca 800 g kycklingfile
*50 g smör
* 4-5 msk vitvinsvinäger med lemon smak (alternativ vitvinsvinäger med lite pressad citron)
 *grillkrydda
 *ca 300 g riven ost

Hacka löken, tärna palsternacakan och kålroten. Stek allt tillsammans tills kålroten är lite mjuka. Tillsätt skurna kyckling bitar (och lite mera smör, om det behövs). När kycklingen är stekt tillsätter du vitvinsvinäger och sedan grillkrydda tills du tycker att det smakar lagom salt. Häll i all ost och rör ihop maten tills osten smält.
Servera den med ris.

Tack Dillan för ett smaskigt recept, nu ska här lagas kycklinggryta!!

Vinn ett namnhalsband!!

Allt ni behöver göra är att gå in på www.shopaholicmamman.blogg.se skriva en kommentar, så är ni med i tävlingen.
Lycka till!!












Pigg!!

Japp, nu har lilla solstrålen verkligen piggnat till....bu sjunger hon och rotar runt i sin garderob. Efter den lilla tuppluren så åt vi lite morötter, mandarin och banan. Sedan tänkte jag att vi skulle värma på maten från igår, men icka sa Nicke....min käre man hade tänkt på framtiden och tyckte det var bra att ha lite matlådor i frysen......(ja, ja ganska bra tänkt )
Så vi rörde ihop lite ägg och åt smörgås med äggröra, och lite solros- och pumpafrön. Vi står oss till mellis i alla fall!

Nu kommer Anton från skolan.....Vad åt ni till lunch  idag?


Trött...!!!

Igår när jag kom hem från gymet, glad och nöjd med min prestation....hör jag att Tobias duschar Alva på övervåningen. Anton kommer ner i trappan och säger...: Mamma du ska få höra något hemskt...Alva har kräkts ner hela sängen och det kom massor på mig med.......Underbart!! 

Det vara bara att riva ur alla sängkläder, köra igång maskinen och bädda rent i sängen. Hela sängen sprutades dessutom med desinfektionsmedel och allas händer gneds in med Dax handdesinfektion.  Alva verkade ganska pigg efter duschen....så hoppet om att det bara skulle bli en kräk infann sig.
Skickade iväg Tobias till affären för att inhandla sockerdricka (barndomsnostalgi ) samt någon fil med massor av bra bacillusker i. Alva satt i  mitt knä i soffan....åt ett salt kex....kändes riktigt bra. Hinken stod för säkerhets skull bredvid soffan.


Tobias kom hem.....åkte snabbt som sjutton igen, han hade glömt pengarna hemma. När han kom tillbaka för andra gången hade Alva ångrat sig, ville inte ha någon fil......hon hann inte säga så mycket mer förrän hom kastade ur sig värsta kräkan igen......vi riktade in den i hinken i alla fall.....
Efter det var hon ganska slut och däckade ihop i soffan efter att ha ätiti några skedar Verum och druckit lite vispad sockerdricka.

I natt har det blivit ganska lätt sömn, har liksom legat på helspänn....medan Alva har sovit som en stock. Jag hävde i mig ca. 30 vitpepparkorn innan sängdags....har funkat förr.
I morse var hon hungrig och törstig, vaknade ett par gånger och ville ha vatten inatt oxå, så till frukost åt hon en tallrik Verum med müsli och två glas Proviva blåbär. Nu har hon sovit i soffan sedan 9.

Så har vi haft det nu på morgonen....hur har ni haft det??

Länkade bloggar...

Nu har jag lag till två nya bloggar i min länklista : Abbes pappa och Vimmelmamman. En bloggande mamma som berättar om hela sitt liv, en väldigt tänkvärd blogg som griper tag ordentligt....jag har liksom blivit lite beroende, är in flera gånger om dagen.
Abbes pappa är en nyfunnen blogg som jag fick nys om i senaste numret av Amelia. Abbe är en liten kille på tre år som har ett medfött kromosomfel, hans pappa bloggar om deras vardag, också en underbar blogg....jag sitter med ett leende på läpparna när jag läser.

Hoppas ni också hittar dit, kram!!

Grattis lilla Pappa!

Idag smög jag och Alva ner runt halv åtta och började förbereda frukost, vi kokade kaffe, och tände ljus, gjorde äggröra och skar upp lite grönsaker. När allt var färdigt, tassade Alva upp och hämtade Tobias och Anton, när de kom ner så tyckte hon att vi skulle sjunga " Ja må han leva", så det gjorde vi.

Lite bilder kommer sedan.....när kameran behagar fungera....

Kaffe!!

Jag har egentligen dragit ner på kaffet....MEN idag, just nu så kände jag att jag absolut måste ha en kopp.

Jag såg på första avsnittet av dokumentären Himlen kan vänta igår.....tjoff!! så satt jag där med 4 olika sorters Cancer och ALS....jag är en sådan hypokondriker....jag led när jag såg på TV´n, med familjerna som inom en snar framtid kan mista en kär,syster, bror, man, pappa och en mamma. Jag inbillar mig att bara för att jag såg det där programmet, så kommer jag oxå att få en hemsk sjukdom. Det är en sån Ångest....att vara rädd att ryckas bort från livet, lämna min familj JAG VILL INTE!!! Hur kan man få bort dessa dumma tankar, jag vill njuta av livet, varenda sekund, varför kan jag inte bara vara i nuet, varför känner jag efter så mycket hela tiden.
När jag blir nervös, så får jag en massa konstiga symptom i hela kroppen....ska det vara så??


Nu ska jag andas lite och fokusera på den tomma butiken jag har framför mig....ojoj, idag har det funnits alldeles för mycket tid över för min hjärna att tänka....

Kramiz!!


PS. Jag älskar min man Tobias och våra barn Anton och Alva över allt annat!!!!!!!

Kallt!!!

Underligt att bara -2 grader kan kännas så väldans kallt...burr!! Vill helst bara vara hemma och kura ihop mig i soffan med det fantastiskt goda teet, som jag köpte igår, med smak av annanas, kiwi och passion...MUMS.

Väntar med spänning på att jag ska få hem väggorden som jag vann i en auktion på Tradera, ett ska upp på Antons rum och ett i Alvas, kommer bilder på hur det blir. Nu har de fått lite hyllor och tavlor på sina rum, så det börjar kännas lite med ombonat....jag är nöjd!! Alva sa: Men mamma...det här är ju perfekt!! När hon fick se sitt rum. Hon donade och grejade och placerade böcker och leksaker i hyllan.


Jag tog en sväng upp i Antons loftsäng igår....nu förstår jag varför han inte vill sova i sin säng....dels fick jag svindel, och sedan är sängen VÄLDIGT ostabil....tycker inte att den har varit det förr, men vi får väl skruva åt den lite mer. Men han vill ha tillbaka sin gamla säng, har han sagt....när Nea och Hanna flyttar till ny lägenhet så kan vi kanske ta hem den igen, om han fortfarande vill.

Anton hade haft det kul på friluftsdagen igår, skridskoåkning och bad på eftermiddagen...han var ganska trött igår kväll. Inatt vaknade han och blödde näsblod....han verkar göra det när han har ansträngt sig mycket och är trött.


Härlig tisdag!

Vi gick upp i bra tid idag, och frukosten flöt på riktigt bra....inte en monstermamma så långt ögat kunde nå.
Igår på vår lediga dag åkte vi buss ut till Evelund och var med på invigningen av "Förbifart Sala", såg när KOmmunalrådet, landshövdingen och en representant från Vägverket talade och sprutade konfetti från en liten scen. Sedan kunde vi se hur de första bilarna körde in på den nybyggda vägen.......vi var med om något historiskt.......men Anton och Alva var inte så imponerade. Soppan som serverades till lunch var heller inte någon hit....jag tyckte om den, men inte mina småtroll.
                                                                 
Mätte midjemåttet igår, konstaterade att det har nog blivit lite för mycket av  unnande på senaste tiden, nu är det lördagsmys och inget annat som gäller! Jag körde ett pass på Nautilus med Adam igår....kändes skönt.

Idag ska Emma och jag hämta ut biljetterna till Disney on Ice som vi ska ta med våra små prinsessor på i januari, det blir en julklapp. Jag har tyvärr råkat boka in att jag ska jobba den lördagen, men har frågat Åsa om hon kan ta den dagen åt mig. Annars får mormor hoppa in istället för mig.

Nu ska vi fara till dagis, hej hopp!!

RSS 2.0