Frukost

7127f621e13f12fabc1408042da06c8a.png

Kolla varifrån!

Frukost


Måndag

Vi sov längre än vanligt, så morgonen blev inte som den brukar. Anton var i och för sig inte lika motvillig att gå till bussen som han brukar, men det känns som att det var för att han knappt hade vaknat.  I vanliga fall så har jag klätt på mig och ätit frukost när han går till bussen, men idag sprang jag omkring i nattlinne och Sebastian hade inte fått sin gröt. När jag sedan skulle skjutsa Alva till dagis upptäcker jag att Maxi Cosin inte finns någonstans......hmmmm, den är kvar i Saaben som är i Västerås.....SUCK!!

Upp på vinden efter att ha snurrat efter vindsnyckeln, hämtar en gammal maxi cosi, kommer på att bältena är för korta och jag inte vet hur jag gör dem längre.....ringer till Emma, inget svar, Annika, inget svar......Maria en dagismamma som jag tror har likadan stol, med det visar sig att hon inte har det. Till slut efter många fula ord för mig själv kommer jag på hur man gör......Alva ger mig en stooor kram och tycker jag är världens smartaste mamma ( det värmer )

Nu i efterhand så gick morgonen ganska lugnt ändå, alla kom dit de skulle i tid utan att jag fick tokspel. Ett par koppar kaffe senare och en apelsin och en banan så känns det som en bra start på veckan.

Stod på loppis i helgen med kära vännen Lena, det var skoj!! Kom på att jag tyckte det var ännu roligare att se hur glada mina kunder blev när det hittade något de ville ha, än att tjäna något på det. Det blev lite plus i kassan. Så igår söndag bjöd jag familjen på Café, passade på att åka ner och lyssna på Emma och Anders som spelade på Café Dreambook. Det blev en härlig avslutning på veckan.

Förbereder.....

På lördag ska jag göra premiär som loppisförsäljare, det ska bli spännande. Jag håller som bäst på att rota igenom vinden och garderober på jakt efter saker som kan tänkas sälja. Just nu har jag tagit mig en liten kaffepaus.
Solen som sken på förmiddagen har gått i moln, så nu sitter skruttarna och tittar på Tzatsiki som jag lånade på bibblan på förmiddagen.


Frukt

Min äldste son brukar säga att han HATAR frukt när jag föreslår det som mellanmål när han är hungrig. Idag kom han och klasskompisen hem från skolan och länsade fruktkorgen......för i skolan hade fröken sagt att frukt är fulla med vitaminer som är bra för kroppen......hihi. Det behövdes någon annan som sa det för att det skulle gälla för honom.

Måndag igen.

Efter en trevlig helg har vi nu landat i vardagen igen. Det blev en underbar dag i Salbohedsbacken, om man bortser från Tobias vurpor, han gav upp och satte sig i solen istället och njöt.
Jag och Marinette åkte, och åkte sprang upp och ned för backen tills benen inte orkade längre. Vi var där i fyra timmar, barnen tyckte att det var superskoj och kämpade upp för backen och susade ner. Alva körde mest på tefatet och hon utvecklade en speciell teknik som gjorde att hon inte flög av utan kom jätelångt. Hon lutade sig framåt, som en fällkniv.

Nu väntar en god kopp kaffe och lite nötter.......möms!!

Det gäller att skydda sig mot sol

31f6c17867de5704879931939ff041f5.png

Kolla varifrån!

Det gäller att skydda sig mot solen.


Lördag och pulkabacken väntar.

Sitter här och lyssnar på Ring så spelar vi, som varje lördag. Det är lite trevligt och lagom så här på morgonen. Vi ska till Salbohedsbacken på förmiddagen med Marinette och barnen, åka pulka och grilla korv.

Igår spelade och sjöng Anders med Emma och Adam på Sventas, hade planer på att ta mig ner, men jag däckade i soffan. Kanske att jag kan göra ett nytt försök ikväll. Om jag kan slita mig från melodifestivalen....hihi.

Nu ska jag göra mig iordning och förbereda avfärden.....tjing!!

Foto

Nu har jag beställt foton från hösten/vintern 2009, ska bli kul att få hem dem!! Hittade en massa foton från september som jag hade glömt, ojoj vad liten Sebastian var.

   

Nu har han tagit en liten paus och mysammar lite, han har hjälpt mig att välja ut de bästa korten.

Igår var Anton i badhuset med en klasskompis och när han kom hem berättade han stolt att han hade lärt sig simma. Förut höll han sig flytande men hade inte den rätta tekniken och ville helst bara vara i den varma bassängen. Men igår hade han haft flytdynan på sig till att börja med (något han tvärvägrar när vi har badat) sedan tog han av sig den och simmade en längd i den djupa bassängen. Så det var en stolt och trött kille som kom hem från badhuset.

Alva sov hos moster Emma och kusinerna, det hade gått superbra, ikväll ska vi dit igen och gratta Emma som fyller år idag. Hurra, hurra, hurra!!

Underbara tisdag!!

Efter dagislämning begav oss lilleman och jag till Lilla småtting i Mikaelsgården. Det är rörelselek för bebisar och deras mammor. Lille S var inte riktigt på humör, men skrattade lite när de färgglada sjalarna plockades fram, anars var det mest bara mys med mamma som gällde.

Efteråt tog vi en härlig promenad i solen, och avslutade med en kopp kaffe uppe på Sala Optik. Alltid trevligt att skvallra lite med Emma, tack för en god kaffetår!!

Igår började vi kika på kamera, har blivit lite inspirerad av kära vännen Lena som fick en superfin kamera i födelsedagspresent. Våran kamera har ju bestämt att lägga fina ränder i varenda bild som vi tar så det känns som att den har gjort sitt. Videokameran kan ju oxå ta bilder, men kvalitén är inte så bra som den skulle bli med en "riktig" kamera. Men det är ju en djungel!! Det är optisk zoom hit, digital zoom, pixlar och en massa krångliga beskrivningar hit och dit så det får ta sin lilla tid känner jag. Vi hittar nog någon som passar oss.



Mormor och Sebastian.....här ser ni ränderna jag pratade om, inte kul.


Soliga måndag.

En underbar dag som doftar vår. Jag har hälsat på Emma på förmiddagen, kikade lite på Solsidan, härligt programm.
Ska till Heby på eftermiddagen, till tandläkaren. Alva ska leka lite med Julia och jag umgås lite med Lena.....trevligt!!
Försökte precis ge lilleman lite mat, men nu var det bara tutte som gällde.


min älskade man:)

0-1de6bbcfcc3537e1e296e02c50b14574.png

Kolla varifrån!

min älskade man:)


Hemåt!!

Nu ska vi snart åka hem till Sala igen, efter en härlig vecka här i Axvall. Vi har fikat med Alexanders farmor, varit en sväng till Skövde, åkt pulka och spelat bowling. Alva vann!!

Väskorna är packade, ska bara få i oss lite lunch, sedan bär det av mot Sala.

Ha en bra fredag!!

Sportlov!!

Vi hade imorse en tanke på att senare framåt dagen åka till Västerås och gå på Busborgen, men vi tittade ut och ändrade planerna. Det blev en sväng ner på stan och lunch på Johanssons, Anton fick sin räksallad som han alltid vill ha. Alva åt köttbullar och makaroner och jag tog en Focaccia med brie/salami och ruccola, smaskens!!

Efteråt åkte vi hem till gulliga Camilla och barnen, Anton och Alva lekte och fikade några timmar och jag fick en god kopp kaffe och vi åt nybakad sockerkaka och chokladbollar.

Nu har jag packat väskorna för eventuell avfärd till Axvall imorgon förmiddag, det beror på vädret, vi väntar in i det sista.

Godnatt!!

RSS 2.0