Hemma!!

Igår kom vi hem, det var skönt. Jag ville vara kvar på BB tills jag såg att amningen kom igång ordentligt, och nu funkar allt som det ska. Sebastian fattade galoppen på en gång, om han får som han vill så ammar han hela tiden.
Just nu ligger lilla grodan i soffan i amningskudden och myser, jag känner mig riktigt utvilad, han sov faktiskt riktigt bra mellan amningarna inatt, inte som på BB då han snuttade HELA tiden och bara blev arg när det inte kom något.


            En något skeptisk Sebastian på väg hem.

Solig lördag med hopp!

Sedan klockan fem i morse har jag haft regelbundna värkar, men de ökar inte i styrka och jag kan andas mig igenom dem, så jag har inte ringt in till Västerås än, men ska göra det snart. Alva är glad, hon längtar efter bebis och tycker att vi ska åka in nu på en gång!! Men vi avvaktar lite.

Ingen action här.....:)

Nej ingen bebis på G, den lille rackaren trivs alltför bra i magen.....haha! Igår körde jag 5 minuter på svärmors motionsredskap ( kommer inte ihåg vad den heter ) men det enda som hände då var att nästäppan försvann, inte helt fel det heller.

Nytt besök hos barnmorskan idag, blodtrycket var bättre idag, 140/85 så det är skönt. Fick en ny tid på onsdag nästa vecka.

Nu står pannkakor på schemat, sedan kyrkis och doppresent till Leon som farmor och farfar får ta med sig ned till Jönköping, för vi står över dopet, inte för att jag tror att det blir bebis i helgen, men kan vara skönt att hålla sig på hemmaplan.

Blodtryck

Idag kvart i tolv är det dags för barnmorskan igen för att ta om blodtrycket som ju i tisdags var för högt, 150/100, det tyckte hon inte om. Inte jag heller, har nu varit nervös och målat upp en massa hemskheter för mig själv......usch!! Men det kommer att bli bra emellan alla läskiga tankar försöker jag klämma in lite lugn andning och positiva tankar.

Igår kväll låg jag i badet med tända ljus och musik i en och en halv timme, det var underbart, sedan gick jag och lade mig vid nio, det behövdes, jag sov som en prinsessa hela natten!

Solen kan verkligen göra underverk!

Idag känns det lite bättre, igår var en liten svacka......kände mig trött och frustrerad hela dagen. Hos barnmorskan fick jag veta att mitt blodtryck var lite för högt, fick en ny tid imorgon. Det lät som att om det är lika högt då, skickar de mig till västerås. Det låg på 150/100, även efter att jag hade vilat. Men jag vet inte hur mycket jag kunde slappna av för jag låg och funderade och oroade mig därinne i rummet, kände efter om jag kanske mådde lite illa, var lite yr, så det slutade med att jag blev alldeles högröd i ansiktet och började andas snabbt och nästan fick lite panik......inte så bra för trycket kanske.

Jag hade inte öppnat mig mer, fortfarande 1,5 tappen 2 cm och väldigt mjuk, huvudet hade gått från fix till ruckbar......suck!!

Nu har jag lite molande värk, lite sammandragningar så vi får se var dagen slutar....:)

Mulen tisdag.

Idag är jag trött....har inte sovit så bra inatt, får se om kaffet kan få fart på livsandarna. Jag har haft molande värk i magen och ryggen i princip hela natten, det började runt nio igår kväll, tror inte att det släppte förrän runt tre någongång. Det var inte som värkar som kom och gick, det höll i sig hela tiden.

Idag på förmiddagen ska jag till barnmorskan, ska be henne se efter om jag har öppnat mig mer eller om det kanske rent av har täppt till igen....:)

Dagen D!!!

Ja, då var vi här då, har det kommit någon bebis.....nej.....har jag känningar....ja, kanske lite mer än vanligt så vi får se om dagen slutar med bebismys eller inte. Den som väntar får se!!

Söndag och en dag kvar....

Igår hann jag inte med att skriva någogt inlägg, det var fullt upp ändå. På förmiddagen var vi ute på Isätra och kikade på hemmatävlingen, tänkte att en massa brummande och stående hela dagen skulle få igång något.....icke!

Sedan drog vi iväg till Västerås med Antons fotbollslag och besökte Busborgen, tänkte att jag kunde leka ut lillen, men efter att ha stått och gått en hel förmiddag så hade jag så ont i ryggen och fogarna så det enda jag rörde mig var på väg till och från toaletten under de två och en halv timmar vi var där. Vi hade ju nära till förlossningen och en hel drös med föräldrar som kunde ta med sig Alva och Anton hem till Sala, men inte kom det igång för det.

Nu tänker jag inte försöka längre, har insett att lillen kommer när han kommer ( vi tror ju att det är en han ) Så nu sitter jag här med en god kopp kaffe, ska nog ut i det vackra septembervädret en sväng sedan och bara njuta av hur det bökar runt därinne.

Ha en bra dag!!

Fredagsmyyyyys!!!

Solen skiner och det är fredag, men jag är lite trött. Hela natten har jag haft molande värk till och från, det har inte blivit starkare, men det har känts tillräckligt för att det skulle störa sömnen. Får se om jag kanske kan få till en liten tupplur någon gång under dagen. Klockan tio ska jag skjutsa ut Alva till en kompis, sedan tänkte jag in till stan en sväng, Anton har önskat sig en rak skärmkepa.....får se om jag hittar någon sådan.

Annars blir det en hyfsad lugn dag, min rygg vill vila lite, den gillade inte min framfart igår med spjälsängen och fönsterputsandet.

Solen skiner i alla fall!!

Sovit skönt inatt, liten dust med Anton innan skolbussen. 2 grader varmt ute tycker jag talar för att man tar på sig en väst till bussen, Anton höll inte med och för en sekund gick världen under. Till slut tog jag på honom västen och han knatade iväg knaprande på sin gurkbit.

Föräldramötet gick bra igår, Meith berömde sin klass, hon sa att det inte kändes som att gå till jobbet längre när hon ska till sin lilla klass, de är så lugna och hjälpsamma och tycker att det är roligt med alla bokstäver och siffror. Anton och en tjej är veckovärdar den här veckan, då ska de torka av bänkarna en gång om dagen, vattna blommor och vända på ägget.....den andra skolveckan kom barnen in efter enrast och upptäckte att fönstrena stod på vid gavel, böcker låg utspridda över hela golvet och stolarna låg huller om buller. Mitt i all röra låg ett orange ägg och en liten lapp. Klassen ska ta hand om ägget och hålla det varmt och vända på det två gånger om dagen, tills det kläcks. Barnen har fått rita och gissa vad ägget innehåller, Anton trodde att det innehöll en skattkarta som leder till godis.

Känner att det trycker lite nedåt och det molar lite i ryggen och magen , men i övrigt är det lugnt.

Slemproppar och glada miner!

Ja, tänk vad en liten slemmig hög i trosan kan få dagen att te sig så mycket ljusare...slemproppen är ett slags skydd som sitter för livmodermunnen och som släpper när det börjar närma sig förlossning!!! Tjohooo, nu är det inte en evighet kvar i allafall, kanske att det blir innan den 21 ändå. Inatt drömde jag att vattnet gick, jag kröp omkring på vardagsrumsgolvet och tjöt av skratt och vattnet skvalade om benen, ojoj.

En liten rättelse från gårdagens inlägg, jag är öppen 1,5 cm inte 5 cm som det stod, hade jag varit så mycket öppen hade jag varit på förlossningen.

Nu är det bara att vänta och se om det händer något under dagen, ska dammsuga lite under tiden, sedan ska vi ner på stan en sväng och ikväll är det föräldramöte, så det är fullt upp. Hoppas ni får en bra dag!

39+0

Så här länge har jag inte varit gravid förut, och då har jag ens inte gått över tiden ännu, fy sjutton säger jag!! Jag vill snusa bebis nu. Vi var till barnmorskan imorse, allt såg bra ut, jag hade lite högt blodtryck, men det låg inom gränsen i allafall. Bebis hjärtljud lät bra, och den har fixerat sig långt ner i bäckenet ( jo tack jag känner det! ) Sedan kände hon efter och jag är öppen ,5 cm och tappen är väldigt mjuk, sedan fick jag en hinnsvepning, och det kan göra så att det sätter igång om vi har tur.
Så nu vill jag att alla som läser håller tummarna, själv ska jag skära upp den färska annanasen och brygga riktigt starkt kaffe och eventuellt ta en promenad på eftermiddagen.


Så var det måndag igen.

Nog trodde jag att jag skulle sitta här och snusa på en liten bebis nu, men nehej då! Tydligen har vi inte riktigt samma syn på saken min lilla inneboende och jag. Jag känner mig alldeles redo och lite till men vi är inte överens för det kommer inte en enda ond liten värk...tänk vad knäpp man kan vara, nu sitter jag här och längtar efter smärta.

Igår var det de avslutande matcherna i Antons fotbollssäsong, de vann den första matchen och förlorade den andra, men i den matchen gjorde Anton ett av målen...!!!! Oj, oj vad nöjd han var, och jag stolt!
Alva och jag kunde inte stanna och titta på sista matchen, hon skulle på gympa eftersom det var söndag så det blev kullerbytor och split och spagat för hela slanten under två timmar.

Kom igen nu då......hit me and hit me hard!!! ( värkarna alltså )

Västerås....

Ja, där har vi varit idag, men inte för att få bebis, nej, vi var på folkrace. Det enda som har hänt idag är att jag har fått väldigt ont i fogarna och har svårt att gå, det trycker nedåt....men inte en enda värk så långt ögat kan nå....:) Det blir när det blir!

Hurra, hurra!!

Idag fyller pappa år så på eftermiddagen ska vi ta en sväng till gåvan och grattar honom lite. Det hade ju varit roligt om det hade kommit en bebis idag, men det har det alltså inte.
Mellan två och fyra inatt hade jag förvärkar, ganska regelbundet, men sedan lugnade det ner sig. Med Alva kommer jag ihåg att jag vaknade klockan fem och fick en värk och visste på en gång att det var på riktigt.
Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli några falsklarm, men det är väl kanske som de flesta säger att trean kan vara en riktig luring...

11 dagar.....och en enorm städlust pockar på!!

Ja vart jag än vänder mig härhemma så ser jag hur mycket det behöver städas.....köksfönstret är det knappt så att jag ser ut ifrån och på golvet ligger det smulor överallt. Tvätten väntar på att bli hängd och jag är sugen på att slänga ihop en liten kaka oxå, men innan dess lär jag göra lunch till mig och lilla fröken och när Anton och Viktor kommer hem med bussen idag har jag lovat att vi ska ner till stora lekparken en sväng.....fullt upp!! Men det är härligt.

12 dagar....

Nu tror jag kroppen har börjat ställa in sig på bebis....känner lite förvärkar, väldigt oregelbundet, men de finns där i allafall. Spännande spännande!!
Idag ska vi ner på stan en sväng och hämta mina nya glasögon sedan på eftermiddagen innan Antons fotbollsträning har jag lovat att vi ska till stora lekparken, så det blir lite mellis därnere. Slänger nog ihop en fruktsallad och tar med lite riskakor.

Ha en härlig solig höstdag, det tänker vi ha.....( både när Anton och Alva kom sken solen från en klarblå himmel )

13 dagar kvar....

Ja, nu kan lillen komma när som helst, jag har lite småkänningar så det är lite spännande. Har ingen speciell matlust, lunch och middag känns bara trist, får tvinga ner maten. Igår när jag satt i soffan fick jag andnöd, det var jätteläskigt, men gick över efter en stund. När jag sedan låg i sängen så kändes det som att magen försvann....och nu känns det som att lillen ligger väldigt långt ner.

Återkommer med rapport imorgon!!

Rubrik.....

Trött idag igen.....håller kroppen på att ställa in sig tro, ber den mig ta det lugnt innan det sätter igång? Vem vet, syster i Skara tror att det blir bebis imorgon.....har hon rätt, ja det får vi se imorgon. Har haft lite förvärkar sedan igår, men inget som visar att det är på G på riktigt. Den som väntar får se....
Ikväll ska vi till Bobo som fyller år idag....Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Alva leker med granntjejen och Anton är i skolan, jag skulle kunna dammsuga, men känner inte riktigt för det än, så jag gör inte det.

Tjing!!

Sköna söndag.

Hihi, det får mig att tänka på söndagar från när jag var liten, programmet sköna söndag brukade stå på. Det var människor i 80-talsfrisyrer och kläder, modevisning, Malena med sina sexråd och så tecknad film.

Idag har vi haft en skön söndag, efter frukosten åkte vi till busborgen, eller ja, vi v ar inte inne förrän tjugo i tolv, vi städade lite i kaninburen först.
För er som har läst tidigare inlägg kommer kanske ihåg att vi försökte få Lina kanin att få små bebisar, nu slutade det inte som vi hade önskat, hon fick tre bebisar, men alla var döda, två åt hon upp och den tredje höll på att ta hennes liv. Hon gick med den tredje ett helt dygn längre än de andra, så hon hade tappat all ork och orkade inte krysta ut den, så vi fick hjälpa henne. Men det slutade med att vi inte fick ut hela bebisen och Lina låg i en liten slapp hög i buren, klockan var halv tolv på natten och vi visste inte vad vi skulle göra, men efter en timme ungefär så var hon på benen igen och åt lite blad som vi gett henne. Så vi lät henne vara över natten, och på morgonen hade hon fått ut hela bebisen och hon skuttade runt i buren och åt både morötter, äpple och pellets. Hon började även tvätta sig och skötte sina behov som hon ska.

Vi var helt förstummade, vi hade nästan planerat en liten begravningsceremoni för henne, men hon är en liten stålkanin. Nu blir det inte några fler besök av grannpojken, man ska inte ge sig in på något som man inte kan och riktigt vet hur man ska slutföra.

Idag har vi i alla fall varit på Busborgen och lekt, eller jag avr mest frustrerad över att jag inte kunde vara med och leka....blev ju alldeles slut av att ta mig till kranen och dricka vatten. Ett åk i den uppblåsbara rutschkanan gjorde jag oxå, men mer orkade jag inte. Resten av familjen roade sig svettiga i två timmar och det var ett ganska trött sällskap som åkte till Max och åt lite efteråt.

Som avslutning på söndagen har Anton lekt med några barn i området och Alva har varit på gympa för första gången, hon tyckte det var superroligt, det var kullerbyttor och öva på split och spagat och balansgång.
Även fast jag inte har gjort så mycket idag är jag helt slut.....
Godnatt på er!!

Lördag med familjen.

I förmiddags var vi på familjedag i Sockenkyrkan, det började med en liten gudstjänst, med en kantor som absolut envisades med att spela allt på orgel. Utgångsmusiken fick till och med några barn att bli alldeles vettskrämda, han brakade på allt han hade.

Sedan invigde vi den nya lekparken med pommac och salta pinnar, och efter det var det korvgrillning, ansiktsmålning och såpbubbleblåsning för hela slanten. En riktigt trevlig dag!
En stor dag för Kalle var det oxå, hipp hipp hurra, det är ju Kalles 80-års dag, så vi var i sockenstugan och firade honom med mat och tårta, vi har precis kommit hem därifrån.

Anton var sååå anti allt var kalas och familjedag hette imorse, men nu såhär i slutet på dagen framför Sunes jul och lite myspys i soffan, så verkar det som att det har varit en riktigt bra dag ändå. Han har spelat fotboll med Viktor och grabbarna i flera timmar.

Magen då, jo den är kvar, liten enligt de flesta, ganska mycket ivägen ändå enligt mig. Det är en livlig liten krabat därinne iallafall, full fart från morgon till kväll. Har inte haft några känningar om att något är på gång än i allafall, men om man ska gå efter när Anton kom så kommer vi åka in till Västerås inatt....men det tror jag inte för det är lugnt.

RSS 2.0