Recept!
Köttgryta med jordnötssting och pressad potatis.
500 g grytbitar
3 msk jordnötssmör (utan socker, Kung Markatta tex. )
3 msk soya
1 msk skånsk senap
1 msk olja
4 dl vatten
1 1/2 msk Maizena
1 1/2 dl grädde
3 morötter
Skär grytbitarna i mindre bitar, lägg dem sedan i en marinad gjord på jordnötssmör, soya och senap. Låt dra i minst 30 minuter.
Skala och koka potatis, dela gärna potatisen i mindre bitar så går det lite fortare.
Häll i köttet med marinaden i en gryta, låt det fräsa lite, häll sedan över vattnet och låt det koka i ca. 10 minuter, under tiden skalar du morötterna och skär dem i stavar.
Blanda ut Maizenan i lite vatten och häll det i grytan, låt det koka upp, därefter tillsätter du grädden samt morötterna. Låt det koka i minst 15 minuter.
När potatisen har kokat färdigt pressa den i en potatispress.
Servera grytan tillsammans med potatisen och en fräsch grönsallad toppad med lite fetaost och du har en riktig festmåltid, som även passar en måndag som denna.